Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. A külügyi bizottság jelezte, hogy nem kíván külön elõadót állítani. Elõzetesen írásban egyetlen képviselõ sem jelentkezett szólásra. Kérdezem önöket, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

(18.00)

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor.

Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Kazak Köztársaság között Almatiban 1995. március 9-én aláírt konzuli egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 271 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Európa Tanács kiváltságairól és mentességeirõl szóló általános megállapodás 2., 4. és 5. számú kiegészítõ jegyzõkönyveinek, valamint az emberi jogok európai bizottsága és bírósága eljárásaiban részt vevõ személyekre vonatkozó 1969. évi európai megállapodásnak a megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/1279. számon, a bizottságok ajánlását H/1279/1-2. számon kapták kézhez.

Elsõként megadom a szót az igazságügy-miniszter úrnak, dr. Vastagh Pálnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage