Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kíván-e még valaki szólni e módosító javaslatokhoz kapcsolódóan? (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 38. számú pontjához, amely a törvényjavaslat 13. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni, és ebben a helyi zászlók ünnepi használatáról rendelkezik. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 39. számú pontjához, amely a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdés módosításával a címer grafikai megjelenítésére vonatkozó szabályt a zászlóra is kiterjeszti. (Nincs jelentkezõ.) Felszólaló nincs - a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 41. számú pontjához, amely a törvényjavaslat 16. § (1) bekezdés módosításával a Magyar Népköztársaság címerének eltávolítását abszolút határidõhöz köti. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs - a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 42. számú pontjához, amely a törvényjavaslat 18. §-ának módosításával az átmeneti rendelkezések szövegpontosítását tartalmazza. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs - a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 43. számú pontjához, amely a törvényjavaslat 20. §-ának (1) bekezdését módosítja: a "nemzeti jelkép jogosulatlan használata" szabálysértési alakzata helyett az "állami jelkép jogosulatlan használatá"-t javasolja. (Nincs jelentkezõ.)

Felszólalásra jelentkezett Bretter Zoltán, a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl... (Közbeszólások: Tévedés!) Téves jelzés. Felszólalásra jelentkezõ nincs - a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom az ajánlás 44. és 45. számú pontjainak összekapcsolását, melyek a 21. § (2) bekezdésének módosításával a felhatalmazást tartalmazó rendelkezések megváltoztatására irányulnak. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Látható többség.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni e módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 46. pontjához, amely a törvényjavaslatot melléklettel kívánja kiegészíteni, amely a zászló, lobogó, címer átnézeti rajzait tartalmazza. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs - a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. számú pontjához, amely a törvényjavaslat címének módosítását tartalmazza. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra nincs jelentkezõ - a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen lezárásra került a részletes vita. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan javaslatról, melynek vitájára nem került sor. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel jelzés nem érkezett, a törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kaphat szót. Kérdezem államtitkár asszonyt, a napirendi pont elõterjesztõjét, hogy most vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen... (Dr. Csiha Judit bólint.)... kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. Államtitkár asszony jelezte, hogy késõbb kíván válaszolni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a közoktatás szervezésével és irányításával kapcsolatos egyes átmeneti szabályokról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1206. számon, a bizottságok ajánlását T/1206/20. számon kapták kézhez. Az oktatási bizottság ülésén kisebbségi vélemény is megfogalmazódott.

Elõször megadom a szót Szabados Tamásnak, az oktatási bizottság elõadójának.

(19.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage