Szabados Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

SZABADOS TAMÁS, az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság elõadója: Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Néhány mondatban szeretném összefoglalni az oktatási bizottság javaslatát.

Mindenekelõtt megállapítom, hogy a módosító javaslatok vitáján gyakorlatilag megismétlõdött az általános vita. Gyakorlatilag újra az általános vita szintjén folyik le a különbözõ álláspontok összeütközése. Továbbra sem közeledtek az álláspontok két fontos kérdésben, egyrészt a tankerületi oktatási központokkal kapcsolatban, másrészt pedig a NAT-tal, tehát a nemzeti alaptantervvel kapcsolatban.

A bizottság támogatta az ajánlás 3., 6. és 15. pontjaiban megfogalmazottakat. Ezek mindössze a törvényjavaslat szövegét pontosító módosító javaslatok.

A 13. és 14. számon benyújtott javaslatokat az elõterjesztõk visszavonták.

Nem támogatta a bizottság azokat a javaslatokat, amelyek lényegi ponton módosították volna az egész törvénycsomagot, hiszen ezek elfogadása gyakorlatilag kérdésessé tette volna az elõterjesztés egészét.

Tehát megismétlem: az ellenzék a tankerületi oktatási központokat továbbra is fenn akarja tartani, a nemzeti alaptantervvel kapcsolatban pedig a bevezetés módját vitatja.

Megjegyzem továbbá, hogy az elutasított módosító javaslatok egyike sem kapta meg az egyharmadot. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage