Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is megköszönöm. A bizottság ülésén kisebbségi vélemény is megfogalmazódott. Elõzetes jelzés alapján ennek elõadója Pokorni Zoltán képviselõ úr. Mivel nincs az ülésteremben, kérdezem, hogy a kisebbségi vélemény elõadását a bizottsági tagok közül vállalja-e valaki. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom az önök figyelmét, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez szóljanak.

Az ajánlás 1., 4., 8., 10., 12. és 16. számú pontjaiban lévõ javaslatok tartalmukban összekapcsolódóak. Ezekben Dobos Krisztina a törvényjavaslat 2. §-a helyébe új rendelkezést javasol, ugyanakkor a törvényjavaslat összes többi rendelkezésének elhagyását kezdeményezi, tehát a hatályos szabályozást kívánja fenntartani. A 2. § helyébe lépõ rendelkezésekben a nemzeti alaptanterv tartalmára, egyeztetésére és kibocsátására terjeszt elõ indítványt.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom az ajánlás elõbb ismertetett pontjainak összekapcsolását. Errõl kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Látható többség. Köszönöm.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. Dobos Krisztina képviselõ asszony - megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage