Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Minden képviselõcsoport megindokolta szavazatát.

Folytatjuk munkánkat.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/785. számon, az egységes javaslatot T/785/37. számon kapták kézhez.

Mivel módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a zárószavazás egyetlen döntést igényel. Felhívom figyelmüket, hogy a törvényjavaslat elfogadásához az alkotmány 76. §-ának (3) bekezdése alapján a megválasztott országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

(17.50)

Mindezek ismeretében kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 297 szavazattal, 9 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta. (Gyér taps.)

A Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportjának nevében, elõzetes írásbeli jelentkezés alapján dr. Isépy Tamás képviselõ úr kívánja a képviselõcsoport szavazatát indokolni. Megadom a szót dr. Isépy Tamás úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage