Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! A Kereszténydemokrata Néppárt igent szavazott a törvényjavaslatra. Az indokolásra azért kértem szót, mert ezt fogcsikorgatva és lelkiismeret-furdalással tette.

Fogcsikorgatva azért, mert mindig jobb a valami, mint a semmi, és így legalább a törvényi szabályozás körébe bevont jelképek tekintélye és védelme biztosított. Lelkiismeret-furdalással tette azért, mert a törvényben lyukak maradtak. Lyuk maradt, mert az alkotmányban és a büntetõ törvénykönyvben a Himnusz védett, mégis az erre irányuló módosító indítványt a többség nem fogadta el, tehát a Himnusz védetlen maradt. Ugyanakkor, érdekes módon, számtalan szerzetesrend elég régi ideje a jelképek között õrzi a címert. Ezt most neki meg kell szüntetnie a jogi szabályozás szerint, mert, lévén társadalmi szervezetek, ez jogosulatlan címerhasználat. Tehát az egyik oldalon a túlszabályozás, a másik oldalon pedig a lyuk.

Tehát a lelkiismeret-furdalás és a fogcsikorgatás miatt mondtunk igent, és fõleg azért, mert végeredményben a törvény egy alkotmányos mulasztást is pótol. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage