Csizmár Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

CSIZMÁR GÁBOR elõterjesztõ: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság az elavult 34/1991-es országgyûlési határozat helyett egy korszerûbb változatú, hat párt egyetértését bíró határozati javaslatot nyújtott be a gyermekek és az ifjúság helyzetérõl szóló kormányjelentéssel és annak parlamenti vitájával kapcsolatosan. A hatpárti egyetértéshez méltó módon az Országgyûlés mind az általános, mind a részletes vitára, mind pedig a módosító indítványokkal kapcsolatos bizottsági vitára mindösszesen körülbelül negyed óra idõt szánt, ami pontosan elegendõ volt ahhoz, hogy minden illetékes bizottság és az Országgyûlés plénuma is mérlegelje a benyújtott három módosító indítványt.

A három módosító indítvány közül kettõ tartalmilag szándékában megegyezõ; Pokorni Zoltán képviselõtársunk módosító indítványát gyakorlatilag maga a bizottság, illetve annak nevében három képviselõ igyekezett pontosítani, a szándékkal megegyezõ módon benyújtani, amivel a szociális és egészségügyi bizottság is egyetértett. Dobos Krisztina képviselõtársunk módosító indítványát - amely a jelentés határidejére vonatkozott - azonban sem az oktatási bizottság, sem a szociális bizottság nem tudta akceptálni, tekintettel arra, hogy figyelembe kell vennünk, hogy a magyar statisztikai rendszer és a magyar költségvetési rendszer naptári években gondolkodik, ezért nyilvánvaló, hogy az ilyen adatokat felhasználó kormányzati jelentéseket is illeszteni kell ezekhez a naptári évi ciklusokhoz.

(18.40)

Ezzel tulajdonképpen be is számoltam a módosító indítványok vitájáról. Kérem a tisztelt Országgyûlést, hogy szavazatával támogassa azt a módosító indítványt, amelyet maga az elõterjesztõ, illetve az illetékes szociális és egészségügyi bizottság is támogatott. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage