Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 1. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában lévõ javaslat sem kapta meg a bizottság szükséges támogatását, de az MDF képviselõcsoportja szavazást kér.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 2. és a kiegészítõ ajánlás 1. pontja egymás mellett is elfogadható megoldást kínál a határozati javaslat 1. pontjának módosítására.

Az ajánlás 2. pontjában Csizmár Gábor, Kiss Péter és Horn Gábor azt javasolják, hogy a jelentés készítése során a kormány vegye figyelembe a gyermekek jogairól szóló egyezmény elõírásait.

A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában Dobos Krisztina azt javasolja, hogy a kormány a gyermekek és az ifjúság helyzetérõl, életkörülményeinek alakulásáról szóló jelentését 1995. december 31-éig, majd azt követõen minden év szeptember 30-áig terjessze az Országgyûlés elé.

Elõször Csizmár Gábor és képviselõtársai javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 2. pontja szerint. A módosító javaslatot a kormány és a szociális bizottság is támogatja. A tisztelt Országyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 239 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

Most Dobos Krisztina javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítõ ajánlás 1. pontja szerint, amely nem kapta meg a bizottság szükséges támogatását. Frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 162 ellenszavazattal és 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk, de a zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az élelmiszerekrõl szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ megtárgyalásának folytatása. (Több képviselõ távozik az ülésterembõl.) Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, az a legracionálisabb megoldás, ha megvárjuk azon képviselõtársaink távozását, akik nem óhajtják a kivételes eljárásban folyó vitát végighallgatni. (Rövid szünet után:) Tisztelt Országgyûlés! Gondolom, az nem valami különleges kérés, hogyha megkérem képviselõtársaimat, hogy akik el akarnak menni, gyorsabban távozzanak a terembõl. (Zaj. - Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! Mint ahogy már volt szerencsém említeni, soron következik az élelmiszerekrõl szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ megtárgyalásának folytatása.

Az elõterjesztést T/1303. számon, a mezõgazdasági bizottság ajánlását pedig T/1303/14. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy a délelõtt folyamán a miniszteri expozéra és a bizottsági elõadó felszólalására már sor került. Most, tisztelt Országgyûlés, a képviselõcsoportok álláspontját csoportonként egy-egy képviselõ fejtheti ki. Megadom a szót Kertész Zoltánnak, aki az SZDSZ képviselõcsoport nevében kíván szólni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage