Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselõ Úr! Nagyon szeretném, hogyha legközelebb idézeteket fogalmaz, akkor pontosan tegye - legközelebb én is idézetekkel felkészülve jövök az ön felvetésére -, mert nem így hangzott el, ahogy ön idézi. Mi azt mondtuk, hogy szeretnénk egy távolabbi hosszabb vagy középtávú megállapodást kötni a Valutaalappal. Ez az egyik dolog.

A másik pedig: 1993. szeptember 15-én és azt követõen, amikor az elõzõ kormány megállapodást kötött a Valutaalappal, gyakorlatilag nem tartotta be, és ez a helyzet ma is hatást gyakorol a Magyar Köztársaság és a Nemzetközi Valutaalap viszonyára.

A harmadik elem, amit aláhúznék, hogy természetesen mi vitatkozunk is a Valutaalap képviselõivel a stabilizációs programmal kapcsolatban, mint ahogy más államok és kormányok is teszik - ez nyilvánvaló. Ebben a vitában - hogy mit és hogyan kell érteni a stabilizáció ütemét és mértékét illetõen - rendkívül következetes álláspontot képviselünk. Ehhez tartjuk magunkat és ehhez fogjuk a jövõben is tartani magunkat. (Taps a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage