Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, miniszter úr. Emlékeztetem önöket, hogy tegnapi ülésnapunkon az általános vitát lezártuk. Mivel módosító javaslatot senki nem nyújtott be, részletes vitára sem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról döntünk.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a népesség egy része személyi, családi és lakásviszonyainak '96. évi összeírásáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a határozatot 257 igen szavazattal, 5 ellenszavazattal, 4 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Soron következik a Duna-Tisza közi homokhátság vízpótlása, Bács-Kiskun, Pest, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyék több mint nyolcezer négyzetkilométernyi területét fenyegetõ természeti katasztrófa elhárítása, az itt élõ közel hétszázezer ember aszálykárokkal sújtott életfeltételeinek javításáról szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést H/1195. számon, a környezetvédelmi bizottság ajánlásait pedig H/1195/4. és H/1195/6. számon kapták kézhez. Kérdezem Lezsák Sándor képviselõ urat, hogy kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni. (Lezsák Sándor: Igen.) Igen, megadom a szót Lezsák Sándor úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage