Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Tisztelt Országgyûlés! Elõször arról a módosító javaslatról határoz az Országgyûlés, amelyet az elõterjesztõ támogat.

Az ajánlás 3. számú pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

A T/1320/6. számú ajánlás 1. pontjában lévõ módosító javaslatot teszem fel szavazásra, amely a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdésében a törvény 3. § (2) bekezdésének módosításával jogtechnikai pontosításra tesz javaslatot. A szavazásra feltett módosító javaslatot a kormány és az emberi jogi bizottság is támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 282 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most arról a módosító javaslatról határozunk, amelyet az elõterjesztõ nem támogatott. Az ajánlás 2. számú pontjában Balsai István a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdésében a törvény 3. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Eszerint a normaszövegben a "személy" megjelölése helyett "államtitkár" szerepeljen. Az emberi jogi bizottság nem támogatja a módosítást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 96 igen szavazattal, 175 ellenszavazattal, 14 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most a biztosítóintézetekrõl és biztosítási tevékenységrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája következik. (Mozgás és zaj.) Kétperces szünetet tartunk, hogy a távozni készülõ képviselõk nyugodtan elmehessenek. (Számos képviselõ elhagyja az üléstermet.) (Rövid szünet.) Tisztelt Országgyûlés! Kérem a képviselõ urakat és hölgyeket, hogy csendesen folytassák a beszélgetést, mert folytatjuk a munkánkat.

A biztosítóintézetekrõl és biztosítási tevékenységrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája következik. Az elõterjesztést T/1233. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1233/184. számon kapták kézhez.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit - az alkotmányügyi, a költségvetési, a szociális, a gazdasági, az európai integrációs és a mezõgazdasági bizottság elnökét -, kívánnak-e elõadót állítani. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnap az ülés megkezdése elõtt az egyes frakciók írásban tájékoztatást kaptak a részletes vita tervezett szerkezetérõl. Ezzel kapcsolatosan egyik képviselõcsoporttól sem érkezett visszajelzés, így most a részletes vita elején egy ügyrendi döntést hoz az Országgyûlés a módosító javaslatok tárgyalása során alkalmazható összevonásokról. A kifüggesztett napirendi eljárás mellékleteként a hirdetõtáblára került a tervezett vitaszerkezet leírása. Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse a tárgyalástechnikai javaslatsort.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage