Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés, amelyeket a kormány támogat.

A T/738/22. számú ajánlás 1., 3., 5., 6., 8., 11., 12., 14., 16., 18., 21. pontjában lévõ javaslatok nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Az ajánlás 7., 17. és 22. pontjaiban lévõ módosító indítványokat elõterjesztõje visszavonta.

A T/738/22. számú ajánlás 2., 10., 13., 15., 19. és 20. pontjában, továbbá a T/738/25. számú kiegészítõ ajánlás 1., 2. és 3. pontjában lévõ módosító javaslatokat teszem fel szavazásra.

(17.30)

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 6., 9. és 16. pontjában lévõ módosító javaslat elfogadását.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 261 igen szavazattal, 24 ellenszavazattal, 13 tartózkodás mellett elfogadta.

Most arról a módosító javaslatról határozunk, amelyet az elõterjesztõ nem támogat.

Az ajánlás 4. pontjában Aszódi Ilona Katalin a törvényjavaslat új paragrafussal történõ kiegészítésével a védett területek védettségi fokozatok szempontjából történõ felülvizsgálatát javasolja. A mezõgazdasági bizottság támogatja, az alkotmányügyi és a környezetvédelmi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 146 ellenszavazattal, 33 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen jelzés nem érkezett, zárószavazásra várhatóan a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a mohi atomerõmû építése miatt szükségessé váló kormányzati teendõkrõl szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést H/914. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig H/914/7. és 13. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Deutsch Tamás képviselõ úrnak, hogy az elõterjesztõ részérõl adjon választ a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage