Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Miniszter úr, visszavont indítvány, nem lehet hozzáfûzni semmit. Kérem, foglaljon helyet! (Nagy zaj.) Nem tudom megadni a szót, miniszter úrnak! (Folyamatos zaj. - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Halljuk, halljuk!)

Tisztelt Országgyûlés! Kis figyelmet és csendet kérek! Nem adom meg a szót a miniszter úrnak, úgyhogy kérem, ezt vegyék figyelembe az ellenzéki képviselõk is. (Dr. Torgyán József: Nehogy koalíciós vita legyen belõle, elnök asszony!)

(17.50)

Tisztelt Országgyûlés! Szeretnénk folytatni a munkát a Duna-Tisza közi homokhátság vízpótlása, Bács-Kiskun, Pest, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyék több mint 8000 négyzetkilométernyi területét fenyegetõ természeti katasztrófa elhárítása, az itt élõ közel 700 ezer ember aszálykárokkal sújtott életfeltételeinek javításáról szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazásával. (Mozgás és zaj.) Az országgyûlési határozati javaslatot H/1195. számon... (Lányi Zsolt: Elnök asszony, hangosabban tessék beszélni, mert nem halljuk, amit mond!) Én tudnék hangosabban is beszélni, csak nem akarok kiabálni. És ha önök egy picit csendesebbek lennének, akkor az én hangom nem menne el az elõtt, mielõtt befejezzük a szavazásokat. Az országgyûlési határozati javaslatot H/1195. számon, az egységes javaslatot pedig H/1195/7. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel az elõterjesztésekhez senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, a zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a korábban módosított címmel a Duna-Tisza közi homokhátság vízpótlásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 287 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megadom a szót dr. Bernáth Varga Balázs képviselõ úrnak, Független Kisgazdapárt, aki képviselõcsoportja nevében meg kívánja indokolni a frakció szavazatát. Megadom a szót dr. Bernáth Varga Balázsnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage