Bernáth Varga Balázs Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BERNÁTH VARGA BALÁZS (FKGP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Az itt és most megszavazott határozati javaslat jelentõségét a Független Kisgazdapárt "igen" szavazatával jutalmazta. Álláspontunk szerint ez egy jelentõs gazdasági és társadalmi kihatású határozati javaslat lesz, miután e javaslat alapján és ennek következményeként megvalósulnak azok az intézkedések, amelyek a homokhátság vízháztartását részben egyensúlyban fogják tartani.

Úgy ítéljük meg, hogy e határozati javaslatok után tett intézkedések során a külterületi tanyákon élõ személyek - a népesség - elvándorlása lelassul vagy talán meg is szûnik. Ugyancsak kellõ hatással lehetnek - megvalósulás esetén - a turizmusra a jelen határozati javaslatban fogantatott intézkedések. Ugyancsak kihatással lehet a homokhátságra a munkanélküliséget is tekintve, annál is inkább, mert a homokhátság külterületi részérõl már évtizedek óta a lakott települések, a városok felé kényszerül az ott élõ lakosság.

Úgy hisszük, hogy e határozati javaslat alapján tett intézkedések során nemcsak a homokhátságon élõ személyek, de az egész társadalom gazdasági helyzete javul az ott lévõ mezõgazdasági kultúra elterjedésével és kiszélesítésével. Egyébként ezt támasztják alá azok az elõzetes szakértõi vélemények, amelyek szerint bármily drága vagy bármily nehéz is lesz ott beruházni, az ott beruházott összeg rövid idõn belül, hatékonyan térül vissza az állampolgároknak és a magyar társadalom egészének. Erre tekintettel szavazta meg a Független Kisgazdapárt a jelen határozati javaslatot.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage