Házas József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HÁZAS JÓZSEF, a környezetvédelmi bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! A H/944. számon benyújtott önálló képviselõi indítványt a környezetvédelmi bizottság a Házszabály 127. §-ának (1) bekezdése alapján véleményezte és egyhangú szavazással az alábbiak szerint elfogadásra ajánlja.

A bizottság az eredeti javaslathoz módosító indítványt nyújtott be, amelynek elemeivel a kormány képviselõje egyetértett. A módosítások az elõterjesztés lényegét nem érintik. A címben és a felvezetõ mondatban az elõkészítés során megváltozott környezetvédelmi törvénnyel harmonizáló változtatást javasol bizottságunk.

A 2. §-ban az 1995. év második félévi jogalkotási programban szereplõ törvények tárgyalásának ütemezését pontosítja az indítvány a kormány által javasoltak szerint.

(19.00)

A tervezet 3. § (1) és (2) bekezdésének módosítását az idõközben megalkotott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény szövegének megfelelõen tartja szükségesnek a bizottság.

Tisztelt Országgyûlés! A környezetvédelmi bizottság annak tudatában támogatja a benyújtott országgyûlési határozattervezetet, hogy az alkotmányügyi bizottság azt nem javasolta. Véleményünk szerint az Országgyûlés a saját idõhatárok közé illesztett törvényalkotási munkában biztosítja, hogy az egymásra épülõ, az egymással összefüggõ jogszabályok megalkotása bizonyos rendezettség alapján történjen. A környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény kerettörvény és csak a hozzá kapcsolódó törvényekkel és jogszabályokkal együtt érvényesülhet. Hisszük, ha az Országgyûlés megszavazza a javaslatot, a környezetvédelem ügye közel kerül a fontosságának megfelelõ helyéhez a törvényhozásban. Ezért bizottságunk a benyújtott elõterjesztést támogatja a módosító javaslatokkal együtt. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage