Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. (Számos képviselõ elhagyja a termet. - Zaj.) Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vámjogról, a vámeljárásjogról, valamint a vámigazgatásról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1300. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1300/160. számon kapták kézhez. Megadom a szót Miklós László úrnak, a költségvetési bizottság elõadójának. Tisztelettel kérem a távozó képviselõket, hogy legyenek tekintettel a képviselõ úrra, hallgassuk meg a felszólalását! (Rövid szünet után.) Nem tartózkodik az ülésteremben a költségvetési bizottság elõadója. Kérdezem, hogy más elõadót állít-e a költségvetési bizottság. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Kérdezem a további, hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, nevezetesen az alkotmányügyi, a gazdasági, európai integrációs bizottságot, kívánnak-e elõadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita szerkezetét a törvényjavaslat általános vitájának, a bizottsági vita tapasztalatainak, illetõleg a normaszöveg szerkezetének megfelelõen javaslom megállapítani. Ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy a törvényjavaslat egyes részeihez milyen számban érkeztek módosító javaslatok. A Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében indítványozom több részletrendelkezés tárgyalásának összekapcsolását. Errõl a gyakori ügyrendi döntések elkerülése végett célszerû a részletes vita kezdetén határozni.

Mindezek alapján indítványozom, hogy a törvényjavaslat I. részének részletes vitája fejezetenként nyíljon meg. Ezt követi majd a II-V. részek vitája külön-külön, végül a cím és preambulum módosítására beérkezett javaslatok vitájára kerülhet sor. A mellékletekhez benyújtott módosító javaslatok vitája az I. rész adott fejezeteinek tárgyalása során történik.

Tisztelt Országgyûlés! A tárgyalástechnikai összevonási indítványról egy döntéssel és kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Most soron következik a törvényjavaslat I. része I. fejezetéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek az általános rendelkezéseket tartalmazzák. Az ide kapcsolódó módosító javaslatok az ajánlás 4-44. számú pontjaiban találhatók. Itt kerül sor az I. számú melléklethez benyújtott 159-161. számú pontok vitájára is. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a törvényjavaslat I. része II. fejezetéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a vámáruk vámjogi státusának rendezéséig alkalmazandó általános szabályokat tartalmazzák. Ezek a javaslatok az ajánlás 46-49. számú pontjaiban találhatók. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a törvényjavaslat I. része III. fejezetéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a vámjogi és vámeljárási rendelkezéseket tartalmazzák. Az ide kapcsolódó módosító javaslatok az ajánlás 50-116/1. számú pontjaiban találhatók. Itt kerül sor az ajánlás 172. számú pontjában lévõ javaslat vitájára is, amely a II. melléklet módosítását kezdeményezi. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

(20.30)

Soron következik a törvényjavaslat I. része IV. fejezetéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a vámteherrel kapcsolatos rendelkezéseket kívánják módosítani, és az ajánlás 117-139. számú pontjaiban találhatók. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Felszólaló nincs; a részletes vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a törvényjavaslat I. része V. fejezetéhez benyújtott, az ajánlás 140. számú pontjában lévõ módosító javaslat vitája. Ez a javaslat a jogkövetkezményekrõl és a költségekrõl szóló rendelkezéseket kívánja módosítani. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a törvényjavaslat I. része VI. fejezetéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a vámigazgatási eljárás különös szabályait tartalmazzák. Az ide kapcsolódó módosító javaslatok az ajánlás 141-143. számú pontjaiban találhatók. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs; a részletes vita e szakaszát lezárom.

A VII. és VIII. fejezethez nem érkezett módosító javaslat, így ezek részletes vitájának megnyitására nem kerül sor.

Soron következik a törvényjavaslat II. részéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a vámigazgatás szabályait módosítják. Az ide kapcsolódó módosító javaslatok az ajánlás 144-148. számú pontjaiban találhatók. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs; a részletes vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a törvényjavaslat III. részéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a vámszervezet szolgálati jogviszonyban álló tagjai által alkalmazható kényszerítõ eszközökre és a lõfegyverhasználatra vonatkozó rendelkezéseket kívánják módosítani. Az ide kapcsolódó módosító javaslatok az ajánlás 149. és 150. számú pontjaiban találhatók. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs; a részletes vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a törvényjavaslat IV. részéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a rendelkezések a vámhatóság tevékenységét segítõk általános jogairól és kötelességeirõl szólnak. Az ide kapcsolódó módosító javaslatok az ajánlás 151., 152. és 153. számú pontjaiban találhatók. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalásra jelentkezõ nincs; a részletes vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a törvényjavaslat V. részéhez benyújtott módosító javaslatok vitája. Ezek a javaslatok az átmeneti és záró rendelkezéseket tartalmazzák. Az ide kapcsolódó módosító javaslatok az ajánlás 154-212. számú pontjaiban találhatók. Kérdezem, kíván-e valaki szólni.

Megadom a szót Tokár István képviselõ úrnak, a Magyar Szocialista Párt képviselõjének.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage