Tokár István Tartalom Elõzõ Következõ

TOKÁR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A záró rendelkezésekben szereplõ 210. §-hoz módosító indítványt nyújtottam be, amelyben azt kezdeményeztem, hogy ennek a törvénynek a hatálybalépési idõpontja - a javasoltakkal szemben - ne 1996. január 1-je legyen, hanem a kihirdetéstõl számított negyedik hónap elsõ napja. Tettem ezt azért - lehet, hogy kissé eltúloztam a hatálybalépés idõpontját -, mert emberi számítások szerint ennek a törvénynek a zárószavazására november 6-án kerül sor, kihirdetésére pedig körülbelül november 15-20. közötti idõpontban.

Ha figyelembe vesszük, hogy az év hátra lévõ idõszakában december 20-ától érdemi munkára gyakorlatilag nem lehet számítani, akkor ennek a törvénynek a hatálybaléptetésére alig egy hónap áll rendelkezésre, és arra, hogy az illetékesek, a vámhatóság, a pénzügyi szakemberek, de a vámtörvénnyel kapcsolatba kerülõk valamennyien erre az új jogszabályra átálljanak.

Ezért megfontolás tárgyává teszem a Pénzügyminisztériumnak, hogy ne ragaszkodjon 1996. január 1-jéhez, elfogadva azt, hogy ez a négy hónap a hatálybalépésre esetleg hosszú, így ezt megosztva javaslom megfontolásra, hogy kellõ idõ álljon rendelkezésre a felkészülésre, és hogy a lehetõ legkisebb zavarral és a lehetõ legkisebb érdekkülönbségekkel és a lehetõ legnagyobb harmóniával kerüljön e törvény bevezetésre.

Ennyit kívántam ehhez hozzátenni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage