Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát elnapolom, folytatására jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Az elõterjesztést T/1299. számon, az Állami Számvevõszék kapcsolódó jelentését pedig T/1299/1. számon kapták kézhez képviselõtársaink. A bizottságok általános vitát elõkészítõ ajánlásaikat T/1299/2-15. számon nyújtották be.

Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy múlt heti ülésünkön a Független Kisgazdapárt, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz képviselõcsoportok vezérszónokainak felszólalására nem került sor. A Fidesz képviselõcsoportja jelezte, hogy vezérszónoki felszólalását következõ ülésünkön kívánja ismertetni. A házbizottság ülésén létrejött megállapodásnak megfelelõen a Független Kisgazdapárt és a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója 20-20 perces idõtartamban fejtheti ki vezérszónoki álláspontját.

Elõször megadom a szót dr. Torgyán Józsefnek, a Független... (Dr. Torgyán József: Késõbb!) Nem kér szót? (Dr. Torgyán József: Mostanra nem készültem. A negyedik vagyok.) A Független Kisgazdapárt vezérszónoki felszólalása most aktuális. De ha nem kíván szólni... (Dr. Torgyán József: De, természetesen.) Ma kíván egy késõbbi idõszapontban szólni, vagy a jövõ héten? (Dr. Torgyán József: Köszönöm szépen, elnök asszony. Azt hittem, hogy negyediknek kerülök sorra. Ki van még hátra a felszólalásokban?) A vezérszónoklatban ma csak a Kereszténydemokrata Néppárt fejti még ki az álláspontját, a többi vezérszónokok az elõzõ alkalommal elmondták. (Dr. Torgyán József: Köszönöm szépen, elnök asszony. Elnézést.)

Megadom a szót dr. Torgyán Józsefnek, a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja vezérszónokának. Az elnöklést pedig átadom Salamon László alelnök úrnak.

(Az elnöki széket dr. Salamon László, az Országgyûlés alelnöke foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage