Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk elmondására kedden 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön a légi közlekedésrõl szóló törvényjavaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Ezért most határozathozatal következik. Kérem, képviselõtársaimat, foglalják el helyüket.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 179 igen, 1 nem, 0 tartózkodás - Az Országgyûlés nem határozatképes.) Meg kell ismételnünk a szavazást.

Ismét arra kérem az irodákban tartózkodó képviselõtársaimat, hogy fáradjanak az ülésterembe, mert a Ház határozatképtelen. (Rövid szünet, mialatt képviselõk érkeznek az ülésterembe.)

Ismételten indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a légi közlekedésrõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 207 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének meghatározása.

A házbizottság az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjének idõtartamára és elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását a hét végi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Jól látható többség. Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Most soron következik a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/1474. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1474/1-3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy múlt heti ülésünkön a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja vezérszónokának felszólalására nem került sor.

Megadom a szót dr. Dávid Ibolyának, a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja vezérszónokának, aki legfeljebb 20 perces idõkeretben ismerteti a frakció álláspontját.

Kérem, képviselõ asszony, fáradjon az emelvényre.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage