Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 249 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm az alkotmányügyi bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Karakas János, Magyar Szocialista Párt, és Glattfelder Béla, Fidesz, képviselõ urak sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a szövetkezeti törvényhez kapcsolódó átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. számú törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatukat. A kijelölt bizottság a törvényjavaslatot az Országgyûlés tárgysorozatába vette.

Kérdezem az elõterjesztõket, kívánják-e a sürgõs tárgyalást kétperces idõtartamban megindokolni. (Jelzésekre reagálva:) A jelzés szerint nem kívánják indokolni.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 269 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

(17.00)

Ugyancsak Karakas János, MSZP, és Glattfelder Béla, Fidesz képviselõtársaink, sürgõs tárgyalást kérve nyújtották be a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatukat. A kijelölt bizottság a törvényjavaslatot az Országgyûlés tárgysorozatába vette. Kérdezem az elõterjesztõket, kívánják-e a sürgõs tárgyalást kétperces idõtartamban indokolni. (Nem.) Nem kívánják indokolni.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 278 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány, sürgõs tárgyalást kérve, több elõterjesztést nyújtott be.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi jövedelemadóról szóló törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 229 szavazattal, 49 ellenszavazattal, 4 tartózkodással a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyazonosító jelre vonatkozó 46/1995. (VI.30.) AB-határozat következtében teendõ intézkedésekrõl szóló országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 236 igen szavazattal, 49 ellenszavazattal, 1 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. számú törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 228 igen, 58 nem, 1 tartózkodás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a '92. évi LXVI. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vámjogról, vámeljárásjogról, valamint a vámigazgatásról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/1300. számon, a bizottságok együttes ajánlásait T/1300/160. és 217. számon kapták kézhez. Megkérdezem Akar László államtitkár urat, kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni. (Igen.) Igen.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkárának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage