Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját. Elõször a Magyar Köztársaság költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg. Majd az azonnali kérdések, kérdések és az interpellációk ismertetése következik.

Ezután elõterjesztések bizottsági kijelölésérõl tájékoztatom az Országgyûlést, továbbá ... (Az elnök az Országgyûlés fõtitkárával konzultál.) ... elõterjesztések sürgõs tárgyalásáról döntünk. Majd az agrárpiaci rendtartásról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ határozathozatala következik.

Ezután a biztosítóintézetekrõl és a biztosítási tevékenységrõl szóló törvényjavaslat és a devizáról szóló törvényjavaslat záróvitájára és zárószavazására kerül sor. Majd a légi közlekedésrõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól szavazunk. Ezt a személyi javaslatról történõ döntés követi.

A határozathozatalt követõen a zárszámadásról szóló törvényjavaslat részletes vitája következik. Ezután a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló törvény módosítását indítványozó, továbbá az általános forgalmi adóról szóló törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslatok együttes általános vitájának folytatására kerül sor.

Végül a költségvetési törvényjavaslat általános vitájának folytatásával fejezzük be mai ülésnapunk munkáját.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat, valamint az ehhez kapcsolódó állami számvevõszéki vélemény általános vitájának megkezdése.

Az elõterjesztést T/1456. számon, az Állami Számvevõszék véleményét T/1456/2. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1456/1. és T/1456/3-15. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tájékoztatom önöket, hogy a házbizottság ülésén létrejött megállapodásnak megfelelõen a bizottsági elõadók legfeljebb öt-öt percben egészíthetik ki szóban a bizottság ajánlását.

Megadom a szót dr. Bokros Lajos pénzügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage