Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is megköszönöm a miniszteri választ. Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ támogat.

Az ajánlás 2. számú pontjában lévõ javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

Bejelentem, hogy az ajánlás 4. számú pontjában lévõ javaslatot elõterjesztõje visszavonta.

A T/1322/7. számú ajánlás 1., 4/1, 5., 8., 9. számú pontjában lévõ, továbbá a T/1322/12. számú kiegészítõ ajánlás 1., 2., 3., 4. számú pontjaiban lévõ módosító javaslatokat az elõterjesztõ támogatja. Most tehát ezekrõl a támogatott javaslatokról teszem fel a kérdést.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 295 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 1 tartózkodással elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott. Az ajánlás 3/1. számú pontjában a környezetvédelmi bizottság a törvényjavaslat 38. § (2) bekezdésének kiegészítését javasolja. Eszerint a fokozottan zajos területen a repülõtér üzemeltetõje köteles biztosítani a meglévõ épületben a beltéri zajterhelési határértékek megtartását.

Ez a javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását. Mivel a környezetvédelmi bizottság kijelölt bizottság volt, szavaznunk kell a módosító javaslatról.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 142 ellenszavazattal, 29 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 6. és 7. számú pontjában Kiss Róbert a 71. § új pontokkal történõ kiegészítésével a "fokozottan zajos terület", illetve a "zajgátló védõövezet" fogalom meghatározására tesz javaslatot. A bizottságok támogatják a javaslatát.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 117 igen szavazattal, 151 ellenszavazattal, 28 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végéhez érkeztünk. Zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik személyi javaslat megtárgyalása. A Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetõjének ajánlása alapján, a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/1607. számon.

A házbizottság ennek alapján a kulturális bizottságba Fekete György képviselõ úr korábban megüresedett tagsági helyére dr. Szabad György képviselõ urat jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 287 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal, 3 tartózkodással Fekete György képviselõ úr korábban megüresedett helyére dr. Szabad György képviselõ urat a kulturális bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)

(17.50)

Én is gratulálok képviselõ úrnak, és jó munkát kívánok!

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. számú törvény módosításáról ...

Elnézést, tévedés történt.

Tisztelt Országgyûlés! Részletes vita következik. Mielõtt megkezdenénk a részletes vitát, technikai okokból egy kétperces szünetet tartunk, amely idõ alatt távozhat az ülésterembõl, aki nem kíván ezen részt venni. Utána kérem, csendben folytassuk a munkát. (Rövid szünet, mialatt számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/1299. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1299/31. számon kapták kézhez.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, pontosan az alkotmányügyi, gazdasági, önkormányzati, számvevõszéki, szociális, költségvetési, kulturális és a mezõgazdasági bizottságok elnökeit, kívánnak-e elõadókat állítani.

Egy jelzés érkezett. Keller László képviselõ úr, a költségvetési bizottság nevében.

Megadom a szót Keller László úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage