Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen.

A törvényjavaslat terjedelme, belsõ összefüggései, illetve a benyújtott módosító javaslatok ismeretében indokolt, hogy a Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében a részletes vita során összekapcsolásokat alkalmazzunk. Így e törvényjavaslatnál öt belsõ vitaegységet kezdeményezek.

Ezek a következõk:

Elsõ a költségvetés végrehajtásával kapcsolatos egyes rendelkezések, az idetartozó módosító javaslatok az ajánlás 1-10. számú pontjaiban találhatók, továbbá a mellékletek módosítását kezdeményezõ 22-26. pontok.

A második egység az államadósság köre, kezelése és változása az ajánlás 11- 16. számú pontjaiban található módosító javaslatok alapján.

A harmadik vitaszakasz az ajánlás 17. és a melléklet 21. számú pontja, amely az egyes nemzetközi tartozások ellentételeként beérkezõ szállítások pénzügyi elszámolásáról szóló törvény módosítását kezdeményezi.

A negyedik vitaszakasz az ajánlás 18. pontjában található, amely az ez évi költségvetési törvény módosítását tartalmazza.

Végül az ötödik tárgyalástechnikai egység az ajánlás 19. és 20. pontja, amely a vegyes rendelkezések módosítására irányul.

Annak érdekében, hogy a részletes vitát ne szakítsuk meg ügyrendi döntésekkel, kezdeményezem, hogy az általam ismertetett tagolásról most összevontan határozzanak.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a részletes vita imént javasolt tárgyalástechnikájával. Kérem, kézfelnyújtással szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Látható többség.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés javaslatomat elfogadta.

Most tehát a költségvetés végrehajtásával kapcsolatos egyes rendelkezések részletes vitája következik.

Az idetartozó módosító javaslatok az ajánlás 1-10. számú pontjaiban találhatók, továbbá a mellékletek módosítását kezdeményezõ 22-26. számú pontok.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszához.

Igen, megadom a szót Keller László úrnak, a költségvetési bizottság nevében.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage