Elnök Tartalom Következõ

               Az Országgyûlés õszi ülésszakának 24. ülésnapja
                        1995. november 10-én, pénteken
                    (8.02 óra - Elnök: dr. Salamon László
                Jegyzõk: Nahimi Péter és dr. Trombitás Zoltán)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat. Az Országgyûlés õszi ülésszakának 24. ülésnapját megnyitom.

Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Nahimi Péter és dr. Trombitás Zoltán jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! A mai ülésnapunkon a költségvetési törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk. Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a hét végi futárposta kiküldésére holnap, a szombati napon kerül sor.

Soron következik tehát a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat, valamint az ehhez kapcsolódó állami számvevõszéki vélemény általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/1456. számon, az Állami Számvevõszék véleményét T/1456/2. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1456/1., 3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Írásban számos képviselõtársunk - szám szerint is meg tudom mondani: tizenhét - jelzett elõzetes felszólalási szándékot, így elõször az õ felszólalásaikat hallgatjuk meg. (A fõtitkárral tanácskozik.)

Még nem mindegyik képviselõtársunk érkezett be a parlamentbe, aki írásban jelentkezett, de már látom Rott Nándor képviselõ urat, a Független Kisgazdapárt frakciójából és ha készen áll... (Dr. Rott Nándor bólint.).., akkor meg is adom neki a szót; õt Békesi László képviselõ úr fogja követni.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage