Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Frakcióvezetõ-helyettes úr, a Házszabály pillanatnyilag úgy rendelkezik, hogy képviselõcsoportonként kaphatja meg egy kétperces hozzászólásra a lehetõséget a frakció vezetõje. Most nem a frakció vezetõje tett itt ma napirend elõtti felszólalást, hanem frakcióvezetõ- helyettes. A múltkor itt vitába bonyolódtunk, hogy melyik frakcióvezetõ- helyettesnek milyen jogosítványai vannak, és ki az, aki napirend elõtt szót kérhet. Én itt elõtte egyébként konzultáltam a fõtitkár úrral is. Valóban, a Házszabály szellemébõl az következik, amit ön mond, de a Házszabály szó szerinti szövegébõl pedig az következik, hogy meg is adhatom a szót, ezért tettem meg.

Ezt a kérdést is azok közé a kérdések közé sorolom, amely kérdéseket a Házszabály felülvizsgálata során tisztázni kell, hogy az elkövetkezendõ idõszakban hasonló problémák ne merüljenek fel.

Most eljárásom biztosan nem volt házszabályellenes, bár magam is úgy gondolom, hogy a Házszabály szellemével nem egészen volt összhangban. De manapság a Házszabály szellemét nem mindig lehet úgy érvényesíteni, hogy ne tegyék kifogás tárgyává. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tisztelt Országgyûlés! Ugyancsak napirend elõtti felszólalásra jelentkezett dr. Dobos Krisztina frakcióvezetõ-helyettes, Magyar Demokrata Fórum, A közoktatás tudatos tönkretétele" címmel. Megadom a szót Dobos Krisztinának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage