Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A monitoron megjelent Németh Zsolt frakcióvezetõ-helyettes úr neve. Sajnos, önnek biztosan nem áll módomban megadni a szót, hiszen ön tette a napirend elõtti észrevételt. Tanácsolnám, hogy kérje meg valamelyik frakcióvezetõ-helyettes társát, de sajnos, egyik sincs itt a teremben.... (Zaj, derültség. - Németh Zsolt: Sajátos értelmezés!).., úgyhogy sajnos, nem tudom megadni a szót. (Zaj, közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból.)

Tisztelt Országgyûlés! Elvileg a frakcióvezetõ jogosítványa lenne, hogy fel tudjon szólalni napirend elõtt rendkívüli, halaszthatatlan és napirenden nem lévõ ügyben. Ezeket a szabályokat már réges-régen sajátosan értelmezzük. Az teljesen nyilvánvaló, hogyha a frakcióvezetõ teszi meg a napirend elõttit, saját magához nem fûzhet észrevételeket. De mivel a Házban arról vita bontakozott ki, hogy mik a frakcióvezetõ-helyettesek jogosítványai, ezért ezt a helyzetet az teremtette, hogy pillanatnyilag a Házszabály értelmezésében a frakcióvezetõ-helyettesek rendszeresen helyettesítik a frakcióvezetõket és ebbõl az értelmezési kérdéseket meg kell oldani. Erre kerül majd sor, ha az ügyrendi bizottság ezt a kérdést is megvizsgálja. Szerintem is furcsa a helyzet, de az teljesen biztos, hogy saját magához senki nem tehet észrevételt, ezért nem adom meg a szót Németh Zsoltnak.

További napirend elõtti felszólalások nincsenek, ezért most felkérem Boros László jegyzõ képviselõtársamat, hogy ismertesse a benyújtott azonnali kérdéseket, azok tárgyát és elõadóit.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage