Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vámtarifáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. A törvényjavaslatot T/1294. számon, az egységes javaslatot pedig T/1294/13. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített.

Hack Péter kívánja-e... (Dr. Hack Péter tagadólag rázza a fejét.) Nem kívánja. (Derültség.)

Elnézést, képviselõ úr! Az alkotmányügyi bizottság elnöke nem kívánja indokolni a bizottság ajánlását.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen képviselõtársunk nem jelentkezett.

Megkérdezem Soós Károly Attila államtitkár urat, hogy kíván-e valami megjegyzést fûzni. (Soós Károly Attila: Nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek után a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/1294/15. számú ajánlás 1. és 2. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 288 igen szavazattal, 10 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a vámtarifáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 295 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében dr. Bernáth Varga Balázs kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót a képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage