Kövér László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Egész pontosan ügyrendi javaslattal szeretnék élni.

Az elõbb Varga Mihály képviselõtársam feltett egy kérdést eredetileg az Ipari Minisztérium képviselõjének. Ezt Suchman Tamás kapta meg tudtán kívül. A magam részérõl sajnálom Suchman Tamás miniszter urat, hogy ebbe a helyzetbe került - egyébként sem volt ma könnyû napja. Errõl a bakiról nyilvánvalóan nem õ tehet.

Az elmúlt két napban elég sok szó esett a kormányzati zûrzavarról és káoszról. Azt hiszem, ez a kis példa, esettanulmány ékesen bizonyítja, hogy létezik az a probléma, amirõl mi beszélünk.

Szeretném az elnök urat megkérni arra, hogy tûzze az esetet a következõ házbizottsági ülés napirendjére, két szempontból:

Egyrészrõl, hogy hogyan hozható helyre az a sérelem, ami ezáltal a Fidesz- frakciót érte, azaz hogy valójában feltett egy kérdést, amire nem kapott választ. Szeretnénk, ha a jövõ héten, akár soron kívül ezt a kérdést újra feltehetnénk az illetékesnek.

Másrészrõl pedig szeretnénk azt, ha a Ház elnöke a Házszabályban foglalt kötelezettségénél fogva, mely szerint köteles a Ház tekintélyén õrködni, egy nyomatékos üzenetben felhívná a kormány figyelmét arra, hogy immáron helyesen tenné, ha összeszedné magát... (Derültség.).., s legalább azt a kötelezettségét teljesítené, ami a Házszabály szerint a parlamenttel szemben rárovatik.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage