Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Más nem kíván ügyrendi kérdést feltenni? (Közbeszólás: Nincs idõ!) Rengeteg idõ van, tisztelt Országgyûlés...

Én elfogadom Kövér László képviselõ úr javaslatát, a házbizottságban erre sort fogunk keríteni. Szeretném azonban, tisztelt Országgyûlés, felhívni a figyelmet arra, hogy a Házszabály és a házbizottság, illetõleg az alkotmányügyi bizottság lehetõséget ad arra, ha több miniszter feladatkörét érinti a kérdés, illetõleg az interpelláció, akkor a miniszterelnök jelölje ki a válaszadót. Ebben az esetben nyilvánvalóan ez történt.

Az, hogy Suchman miniszter úr nem kapta meg ezt az értesítést és ezt itt õszintén bevallotta, semmint hogy elkezdett volna valamit mondani, hiszen a Házszabály azt mondja, hogy felvilágosítást... - a kérdés az tulajdonképpen felvilágosítás, s õ bevallotta, hogy nem tud felvilágosítást adni. Mondhatott volna valamit, s akkor, ha úgy tetszik, a dolog házszabályszerû. (Közbeszólások jobbról: Azt is elfogadták volna!) Formailag... - ez is hozzátartozik, tisztelt Országgyûlés, ehhez a helyzethez.

Egyébként a javaslatot elfogadom, és a csütörtöki házbizottsági ülésen a dolgot megtárgyaljuk. Most negyedórás szünetet rendelek el.

(Szünet: 16.34-16.55 - Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõk: dr. Kiss Róbert és Sasvári Szilárd)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage