Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kérem képviselõtársaimat, foglalják el a helyüket.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom önöket, hogy a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól történõ szavazásra - a kiadott napirendi ajánlástól eltérõen - csak jövõ heti ülésünkön kerül sor, mivel a költségvetési bizottság újabb kapcsolódó módosító javaslatot kíván benyújtani.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a Házszabály 23. §-ának n) pontjában foglalt jogköre alapján Házszabálytól való eltérést terjesztett elõ. A Házszabály 140. § (1) bekezdése alapján az Országgyûlés a jelen lévõ képviselõk négyötödének szavazatával, képviselõcsoportonként legfeljebb egy felszólaló meghallgatását követõen határozhat úgy, hogy valamely ügy tárgyalása során eltér a Házszabály rendelkezéseitõl. A házbizottság H/1745/1. számon elõterjesztett javavaslata szerint... (Nagy zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem, hogy csendesebben legyenek, mert rendkívüli fontosságú ügyben kell a Házszabálytól eltérnünk; legalább figyeljék, hogy mirõl fognak szavazni. (Szórványos taps.)

A házbizottság H/1745/1. számon elõterjesztett javaslata szerint - amelyet kézhez kaptak - az Országgyûlés az Észak-atlanti Szerzõdés részes államai és a Békepartnerség más részvevõ államai közötti fegyveres erõik jogállásáról szóló megállapodás és annak kiegészítõ jegyzõkönyve megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló T/1725. számú törvényjavaslat, illetõleg a délszláv válság békés rendezésének végrehajtását biztosító erõk Magyarországon történõ átvonulásáról és átmeneti állomásozásáról szóló H/1745. számú országgyûlési határozati javaslat tárgyalása és határozathozatala során térjen el a Házszabály rendelkezéseitõl.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kíván-e valaki felszólalni. Jelzés nem érkezett.., illetõleg a Független Kisgazdapárt részérõl megadom a szót Lányi Zsolt képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage