Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 291 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal, 15 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Dr. Juhászné Lévai Katalin, Magyar Szocialista Párt, Juhász Pál és dr. Szolnoki Andrea, Szabad Demokraták Szövetsége - kivételes és sürgõs tárgyalást kérve -, benyújtották a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatukat T/1682. számon. Az elõterjesztést a kijelölt bizottság az Országgyûlés tárgysorozatába vette.

Kérdezem az elõterjesztõket, kívánják-e a kivételes eljárást indokolni. (Nincs jelentkezés.) Jelzés nem érkezett. Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 309 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 3 tartózkodással az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásbavételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát önöket, egyetértenek-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 307 szavazattal, 4 ellenszavazattal, 3 tartózkodással a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a foglalkoztatási bizottságot.

A kormány - kivételes és sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta Dunafalva község Baranya megyétõl Bács-Kiskun megyéhez csatolásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/1701. számon.

(17.10)

Kérdezem belügyminiszter urat, hogy kívánja-e a kivételes eljárásba vételt indokolni. (Kuncze Gábor az egyik jobb oldali páholyból intve jelzi, hogy nem. - Derültség.) Jelezte, hogy nem kívánja indokolni.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 307 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 3 tartózkodással az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást is. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést. egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 313 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 2 tartózkodással a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében az országgyûlési határozati javaslat vitájának lefolytatására kijelölöm az önkormányzati bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a délszláv válság békés rendezésének végrehajtását biztosító erõk Magyarországon történõ átvonulásáról és átmeneti állomásozásáról szóló országgyûlési határozati javaslat, valamint az Észak-atlanti Szerzõdés részes államai és a békepartnerség más résztvevõ államai közötti fegyveres erõik jogállásáról szóló megállapodás és annak kiegészítõ jegyzõkönyve megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat együttes általános vitája. Az elõterjesztéseket H/1745. számon és T/1725. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Keleti György honvédelmi miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage