Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Dobos Krisztina képviselõ asszony van feliratkozva... Nincs jelen. Tóth István képviselõ úr... Nincs jelen.

Akkor megkérdezem jelen lévõ képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen nincs, a záróvitát ezért lezárom.

(20.20)

Megkérdezem Akar László államtitkár urat... (Akar László nemet int.) Õ sem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Az ajánlás 2. pontjában az elõterjesztõ módosító javaslatot terjesztett elõ az egységes javaslat 9. §-ában az Áht. 12/A § (1) bekezdésének módosítására. Ehhez az alkotmány 44/C és a 68. §-a (5) bekezdésében foglaltakra tekintettel a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 246 igen szavazattal, 34 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadta.

Most a további módosító javaslatokról határozunk. A T/1543/76. számú ajánlás 1. és 3. pontjától 22. pontjáig teszem fel szavazásra az ajánlást. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslatcsomag elfogadása kizárja a 21. pontban lévõ indítvány elfogadását. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ, illetve az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 26 ellenszavazat és 37 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. Az alkotmány 44/C és 68. §-a (5) bekezdésében foglaltakra tekintettel az egységes javaslat 9. §- ában az államháztartási törvény 12/A §-a (2) bekezdéssel történõ kiegészítéséhez a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egységes javaslat 9. §-ában az államháztartási törvény 12/A. § (2) bekezdéssel történõ kiegészítését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 214 igen szavazattal, 77 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett a törvény kiegészítését elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy figyelemmel az iménti döntésekre is, elfogadja-e az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény és az ahhoz kapcsolódó egyes törvényi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat korábban módosított szövege és az alkotmányügyi bizottság elnöke által tett megjegyzések szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 igen szavazattal, 73 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében Barkóczy Gellért kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót. (Nagy zaj.) Még további szavazásra kerül sor, tisztelt Országgyûlés!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage