Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nincs, a vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A 6. vitaszakasz tárgya a törvényjavaslat 2. számú mellékletében az ajánlás 167-173. pontjai, valamint a kiegészítõ ajánlás 35. és 36. pontjai. Megkérdezem, kíván-e szólni valaki a vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a 200. ponthoz, amely az 5. számú mellékletre vonatkozóan a részletes vita következõ szakasza. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom.

A következõ vitaszakasz - tisztelt Országgyûlés - az ajánlás 201-205. pontjaiban található, a 8. számú mellékletre vonatkozóan. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom.

Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra kerül. A törvényjavaslat részletes vitáját tehát lezárom.

A vita lezárása után Akar László államtitkár úr kapna szót, ha kérne, de mivel nem kér szót, a tisztelt Országgyûlést tájékoztatom, hogy a módosító javaslatokról várhatóan jövõ héten határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1456. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/1456/409. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom önöket, hogy több bizottság ülésén kisebbségi vélemény is megfogalmazódott. A forgatókönyvben jelzett elõadók közül azonban többet nem látok a teremben. Megkérdezem tehát, hogy a mezõgazdasági bizottság állít-e elõadót. (Jelzés nincs.) Nem. Kisebbségi vélemény sem hangzik el a mezõgazdasági bizottság álláspontjáról? (Jelzés nincs.) Nem. Az emberi jogi bizottság állít-e elõadót? (Jelzés nincs.) Nem. Kisebbségi vélemény sem hangzik el? Nem. Az oktatási bizottság állít-e elõadót? (Jelzés nincs.) Nem. Kisebbségi vélemény sem hangzik el.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat terjedelme, belsõ összefüggései, illetve a benyújtott nagy számú módosító javaslatok ismeretében indokolt, hogy a Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében a részletes vita elsõ szakaszában a költségvetési törvényjavaslat összes részletrendelkezéseinek tárgyalását kapcsoljuk össze.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége úgy határozott, hogy a részletes vita elsõ szakaszában a költségvetési törvényjavaslat összes részletes rendelkezésének tárgyalását összekapcsolja. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Ezek szerint tehát nem nyílik meg a részletes vita például a normaszöveg 10. és 13-15. §-ra, a XIV., XXII., XXV., XXVI. és XXVII. fejezetek kiadási elõirányzataira, a 7. és a 13. számú mellékletre.

Tisztelt Országgyûlés! Megkezdjük a részletes vitát. Elõször az írásban jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót. Szólásra következik Demeter Ervin képviselõ úr, a Magyar Demokrata Fórum részérõl. (Demeter Ervin: Késõbb szólnék.) Majd akkor gombnyomással jelezze képviselõ úr a felszólalási szándékát, s akkor majd az annak megfelelõ sorrendbe fog kerülni.

Sándorffy Ottó képviselõtársunk, a Független Kisgazdapárt részérõl következik. Nincs jelen. Pusztai Erzsébet képviselõ asszony - nincs jelen. Sepsey Tamás képviselõ úr - nincs jelen.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem jelen levõ képviselõtársaimat, ki kíván a részletes vitában hozzászólni? Tessék megnyomni a gombokat, képviselõ urak, és a gép által adott sorrendben elsõnek megadom a szót Rubovszky György képviselõ úrnak, Kereszténydemokrata Néppárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage