Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési vitához, az ajánlás elsõ rész III. kötetében szereplõ 92/1. számú elõterjesztéssel kapcsolatban kértem szót. Tisztelettel emlékeztetni szeretnék arra, egy héttel ezelõtt az Alkotmánybíróság kihirdetett egy határozatot a lakáskamatokkal kapcsolatban. Ez az alkotmánybírósági határozat részletesen kitér arra, hogy nem a kamat összegszerûségével van kifogása az Alkotmánybíróságnak, hanem az ellen van kifogása és azt állapította meg alkotmánysértõnek, hogy egyoldalúan egy szerzõdést hatalmi szóval kívánunk, helyesebben kívánt az Országgyûlés az adott törvényében módosítani.

Amiért most szót kértem: a 92/1. számú módosító indítványban Soós Gyõzõ és Keller László képviselõtársunk az 1990. évi CIV. törvény 65. §-ában ezt a megállapított kamatösszeget kívánja 17 százalékra módosítani.

Tisztelt Országgyûlés! Arra szeretnék ismételten hivatkozni, amit elmondottam volt a múlt hét keddjén, napirend után az alkotmánybírósági határozattal kapcsolatban, valamint amit tegnapelõtt és tegnap, napirend elõtt több képviselõtársammal együtt hangoztattunk: gyakorlatilag nem az Alkotmánybírósággal van baj, hanem a törvény-elõkészítésekkel van baj. Itt, jelen pillanatban egy módosító indítvánnyal van baj. A módosító indítvány kifejezetten alkotmánysértõ határozati rendelkezést tartalmazna. Erre szeretném felhívni a figyelmet, és ezért kérem, hogy ezt a módosító indítványt az Országgyûlés ne fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a KDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage