Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem, kíván-e még valaki felszólalni a részletes vitában. (Senki sem jelentkezik.) Mivel további felszólaló nincs, a részletes vitát lezárom.

A vita lezárása után a Házszabály értelmében az elõterjesztõ kap szót. Megkérdezem Kökény Mihály államtitkár urat, a napirendi pont elõadóját, hogy most vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Kökény Mihály: A szavazást megelõzõen.) A határozathozatalt megelõzõen. Köszönöm.

Tisztelt Ház! A módosító javaslatokról várhatóan a jövõ héten határoz az Országgyûlés.

Most soron következik a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény, valamint a gyógyszertárak létesítésérõl és mûködésük egyes szabályairól szóló 1994. évi LIV. törvény, továbbá a munkatörvénykönyvrõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1644. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/1644/35. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok jelen lévõ tisztségviselõit - nevezetesen: a foglalkoztatási, a költségvetési, az önkormányzati és a szociális bizottság tisztségviselõit -, kívánnak-e a részletes vitában elõadót állítani és ajánlásukat a plenáris ülésen megindokolni. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs ilyen igény.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. pontjához, mely a törvényjavaslat 1. §-ának elhagyását kezdeményezi. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem kért szót.

Egyébként csak tájékoztatásul: Kis Gyula képviselõ úr írásban jelezte felszólalási szándékát. Mivel itt most részletekben haladunk, kérem majd annál a pontnál, ahol fel kíván szólalni, gombnyomással jelezze ezt. (Dr. Kis Gyula József: Rendben, elnök úr.)

Mivel az 1. § elhagyására irányuló 1. ponthoz senki nem kért szót, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

(19.40)

Az ajánlás 2. pontja a törvényjavaslat 2. § (3) bekezdésében a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény 10. §-a (3) bekezdésének módosítására tesz javaslatot. A javaslat összefügg az ajánlás 17. és 26. pontjaiban levõ módosító indítványokkal, amelyek a törvényjavaslat 13. § (2) bekezdésében a törvény 103/B § (2) bekezdése módosítására, illetõleg a törvényjavaslat 25. §-a (2) bekezdésének kiegészítésére irányulnak. Ugyancsak ez utóbbira vontakozik a 27. pontban levõ javaslat.

Indítványozom az ismertetett, összetartozó ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Amennyiben ezzel egyetértenek, szíveskedjenek kézfelemeléssel jelezni! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Látható többség. Megállapítom, hogy ezzel az Országgyûlés a javaslatot elfogadta.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában? (Nincs jelentkezõ.) Senki nem kért szót, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Ház! Az ajánlás 3. pontjában levõ javaslat az törvényjavaslat 3. §-ának elhagyását indítványozza. Ugyancsak a 3. §-sal kapcsolatosak az ajánlás 4., 5., 6. és 7. pontjaiban levõ indítványok. Kezdeményezem ezen összetartozó ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak, ha egyetértenek. Kik támogatják ezt a javaslatot? (Szavazás.) Nagy többséggel a Ház az indítványnak helyt adott.

Megadom a szót Kis Gyula József képviselõ úrnak, a Magyar Demokrata Fórum frakciójából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage