Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e még valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.) Mivel ilyen nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 8. és 9. pontjai a törvényjavaslat 4. §- ában a törvény 38/A § (3) bekezdése helyébe új szöveg felvételét, illetõleg a (3) bekezdés módosítását javasolják.

Indítványozom az összetartozó ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában? (Nincs jelentkezõ.) Mivel ilyen nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 10. pontjához, amely a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 38/A § (4) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, tisztelt Országgyûlés, kíván-e valaki szólni az ajánlás 11. pontjához, amely a törvényjavaslat 8. § (2) bekezdésében a törvény 54. § (5) bekezdésének módosításával szövegpontosítást kezdeményez. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 12. és 13. pontjai a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 103. § (1) bekezdésének módosítására irányulnak.

Indítványozom az ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Aki egyetért, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta. Megkérdezem, kíván-e valaki hozzászólni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván, a részletes vita e szakaszát ezért lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 14. pontjához, amely a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 103. § (2) bekezdésének módosításával a nyugdíjjárulék mértékét 6 százalékban kívánja megállapítani. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 15. pontja a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 103. § (3) bekezdésének és ezzel összefüggésben a törvényjavaslat 25. § (5) bekezdésének elhagyását indítványozza. Javaslom az összetartozó ajánláspontok összekapcsolását. Kérem, errõl kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés többsége a javaslatot elfogadta.

Kíván-e valaki szólni az ajánlás említett pontjaihoz? (Nincs jelentkezõ.) Nem. A részletes vita e szakaszát ezért lezárom.

Megkérdezem, tisztelt Országgyûlés, kíván-e valaki szólni az ajánlás 16. pontjához, amely a törvényjavaslat 12. § (2) bekezdésének elhagyását javasolja. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, tisztelt Országgyûlés, kíván-e valaki szólni az ajánlás 18. pontjához, amely a törvényjavaslat 15. §-ában a törvény 104/A § (4) bekezdésének kiegészítésével nyelvtani pontosítást javasol. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 19. pontjához, amely a törvényjavaslat 19. §-ában a törvény 105. §-ának kiegészítését javasolja. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 20. pontja a törvényjavaslat 24. § (1) bekezdésének tartalmi és szerkezeti módosítását javasolja. Ugyancsak erre a törvényhelyre irányul az ajánlás 21., 22. és 23. pontjában lévõ módosító indítvány.

Kezdeményezem az ajánláspontok összekapcsolását. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában? (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 24. pontjához, amely a törvényjavaslat 24. § (2) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 25. pontjához, amely a törvényjavaslat 25. § (1) bekezdésének módosításával a hatályba léptetõ rendelkezéseket kívánja módosítani. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 29. pontjához, amely a törvényjavaslat 25. § (7) bekezdésének elhagyását javasolja. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 30. és 31. pontjai a törvényjavaslat 25. § (8) bekezdésének elhagyására, illetve módosítására irányulnak. Indítványozom az ajánláspontok összekapcsolását. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés többsége a javaslatot elfogadta. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel ilyen nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került. A törvényjavaslat részletes vitáját tehát lezárom.

Megkérdezem Kökény Mihály államtitkár urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Kökény Mihály: Nem.) Nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan a jövõ héten határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a szövetkezetekrõl szóló 1992. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Dr. Sümeghy Csaba, Fidesz, és Tokár István, MSZP, képviselõtársaink elõterjesztését T/669. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy az április 25-i ülésünkön az expozé, a bizottsági elõadók felszólalásai, valamint a kormány képviselõjének a hozzászólása már elhangzott.

Írásban nem jelentkezett senki a törvényjavaslat vitájához.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni. Megadom a szót Bernáth Varga Balázs képviselõ úrnak, Független Kisgazdapárt.

(20.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage