Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: És a tiszelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 303 igen, 23 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elõterjesztés elfogadásához a megválasztott országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a délszláv válság békés rendezésének végrehajtását biztosító erõk IFOR-kötelékében korlátozott létszámú magyar mûszaki kontingens részvételérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 281 igen, 44 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés.

Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, hogy a magyar parlament felelõs vita után felelõs döntést hozott. Úgy gondolom, hogy a parlament, mint ahogy ez szóba is került, folyamatos ellenõrzése mellett biztosítva lesz, hogy - teljesítve a nemzetek közösségének kérését - a magyar katonák épségben haza fognak jönni. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi jövedelemadóról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/1571. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/1571/172., 211., 233. és 234. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Bokros Lajos pénzügyminiszter úr most kíván reagálni a vitában elhangzottakra. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage