Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Az ajánlás 156/2., 156/3., 156/4., 156/5., 156/6., 160., illetõleg 163. pontjai egymás mellett is elfogadható megoldásokat tartalmaznak a miniszterelnökségnél tervezett kormányzati rendkívüli kiadások csökkentésére. Valamennyi javaslat forrásként határozza meg ezt a fedezetet és különbözõ célokra kívánja fordítani, amelyet majd az egyes szavazásoknál ismertetünk.

Kis Gyula a 156/2. és a 274/1. pontokban a gyermek- és ifjúságvédelmi intézetek mûködési költségvetési elõirányzatait kívánja megemelni. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 216 nem szavazattal, 95 igen szavazattal szemben, 21 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Hack Péter a 156/3. és a 292/1. pontokban az Igazságügyi Minisztérium szakértõi intézeteinek mûködési költségvetését kívánja megemelni. Az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság támogatja, a költségvetési nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 204 nem szavazattal, 89 igen szavazattal szemben, 36 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Herbert Ferenc és képviselõtársai a Zala Megyei Kórház Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum beruházási hiteleinek törlesztésére kívánnak fedezetet biztosítani a 156/4. és a 274/2. pontokban. A gazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 165 nem szavazattal, 136 igen szavazattal szemben, 28 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Kis Gyula a 156/5. és a 271/1. pontokban a gyógyító-megelõzõ ellátás országos szakintézeteinek mûködési költségvetési elõirányzatai megemelését indítványozza. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 236 nem szavazattal, 86 igen szavazattal szemben, 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 156/6. és a 270/1. pontokban Kis Gyula a Népjóléti Minisztérium szak- és továbbképzõ intézeteinek, könyvtárainak mûködési költségvetésének emelését kezdeményezi. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 229 nem szavazattal, 93 igen szavazattal szemben, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem támogatja.

(22.40)

A 160. és a hozzá kapcsolódó 402., 403., 405. és 419. pontokban Szabad György a határon túli magyarok oktatási és kulturális támogatására és a határon túli magyar pedagógusok költségvetési támogatására kíván elõirányzatot biztosítani. A javaslatot a kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 187 nem szavazattal, 105 igen szavazattal, 38 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 163. és 376. pontokban Szabad György a nemzeti kulturális intézmények kiadási elõirányzatainak emelését kezdeményezi. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 195 nem szavazattal, 104 igen szavazattal, 31 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 181. pontban Gyuricza Béla az Országos Rendõr-fõkapitányság és háttérintézményei gépjármûveinek cseréjére biztosított elõirányzat megemelésére tesz javaslatot. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 191 nem szavazattal, 111 igen szavazattal, 26 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 202., 208., 267., 329., (Keller László: Visszavonom!) - mondom tovább - 330., 449. és 529. pontokban szereplõ, Keller László- és Miklós László-féle javaslatokat az elõterjesztõk ezennel visszavonják.

A 203/1 és a 471/1 pontokban Schiffer János a Budai Várnegyed beruházási célprogram terhére a Nemzeti Panteon Alapítvány támogatását kezdeményezi. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 258 nem szavazattal, 38 igen szavazattal, 32 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 209. pontban Orbán Viktor és Deutsch Tamás a diáksportszervezetek normatív támogatásának emelését kezdeményezik. A bizottságok a javaslatot nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 211 nem szavazattal, 98 igen szavazattal, 19 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 210. pontban Orbán Viktor és Deutsch Tamás az Országos Testnevelési és Sporthivatalnál új elõirányzatokat javasolnak létesítményi, mûködési, esemény és egyéb célra történõ pályázatok kiírásához. A javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de a Fidesz kérésére határoz róla az Országgyûlés. Kérdezem, a tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 218 nem szavazattal, 94 igen szavazattal, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az ajánlás 219. és 220. pontjai egymás mellett is elfogadható megoldásokat tartalmaznak az elmaradt települések támogatására létrehozandó új elõirányzatokra. Mindkét javaslat erre normatívát is létre kíván hozni.

Elõször Hodosán Róza és képviselõtársai javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 219., 221., 540. és 541. pontjai szerint. A javaslatot az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 173 nem szavazattal, 106 igen szavazattal, 53 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Most Balsai István és Demeter Ervin javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 220. és 539. pontjai szerint. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 196 nem szavazattal, 114 igen szavazattal, 18 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 240. pontban Kósa Lajos a helyi önkormányzatok normatív hozzájárulásai körében a szakiskolai képzéshez kíván elõirányzatot biztosítani. A javaslatot a bizottságok nem támogatják, de frakciókérésre szavaz róla az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 213 nem szavazattal, 93 igen szavazattal, 20 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõcsoportja név szerinti szavazást kezdeményezett... (Dr. Szájer József: Ügyrend! - Közbeszólások balról: Visszavonták!) Igen? Visszalépnek ettõl? Befejezem, és utána megadom a szót. Tehát a Fidesz képviselõcsoportja név szerinti szavazást kezdeményezett az ajánlás 246. pontjában Selmeczi Gabriella indítványára. Ez a módosító javaslat a Belügyminisztérium fejezetében az önkormányzatok normatív hozzájárulásának körében a bölcsõdei ellátás címén 1 milliárd 620 millió forintos új elõirányzatot javasol.

Mielõtt megkezdjük a név szerinti szavazást, megadom a szót Szájer József frakcióvezetõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage