Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Bejelentést hallottunk: az indítvány visszavonást nyert.

Az 547. pontban Balsay István a 3. számú melléklet 7. pontjának módosításával a nappali szociális intézményi ellátás normatíváját kívánja megemelni. Az önkormányzati és a szociális bizottság a javaslatot támogatja, a többi nem.

S a tisztelt Országgyûlés? Kérem szavazzanak!

(Szavazás.) A z O r s z á g g y û l é s 1 8 6 n e m s z a v a z a t t a l , 1 0 7 i g e n s z a v a z a t t a l s z e m b e n , 1 9 t a r t ó z k o d á s m e l l e t t a m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t n e m f o g a d t a e l .

Az 564/0/1., illetõleg az 566. pont alternatív megoldást kínál a törvényjavaslat 6. számú mellékletének új ponttal történõ kiegészítésére. Ez a két javaslat az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévõ önkormányzatok támogatásának részletszabályait tartalmazza.

Elõször Balsay István javaslatáról határoz a Ház az 566. pont szerint. A javaslatot az önkormányzati bizottság támogatja, a költségvetési és a gazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 164 nem szavazattal, 145 igen szavazattal szemben, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Most a költségvetési bizottság javaslatát teszem fel szavazásra az 564/0/1. pont szerint. Ezt az indítványt az elõterjesztõ és a bizottságok támogatják, de az SZDSZ képviselõcsoportja kérésére külön szavazunk róla.

Kérdezem: a tisztelt Ház elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 150 nem szavazattal, 158 igen szavazattal szemben, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az 567. pontban Pozsgai Balázs a 8. sz. melléklet elhagyására tesz indítványt, mely a területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési célú támogatásokat tartalmazza megyénként és összesítve. A költségvetési, az önkormányzati és a gazdasági bizottság támogatja a javaslatot, a környezetvédelmi nem.

És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 164 nem szavazattal, 126 igen szavazattal szemben, 27 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van- e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott a Ház? (Nincs.) Senki nem jelzett ilyet.

Tisztelt Országgyûlés! A nap végén - ez át fog nyúlni a holnapi napra, tehát még a mai ülésünk végén - a költségvetési bizottság elõterjeszti tájékoztatóját, mely a módosító javaslatokról történõ szavazások összesített eredményét tartalmazza. Ezt követõen újra megnyílik a részletes vita. A képviselõi felszólalásokra a jövõ héten kerülhet sor. Az újból megnyitott részletes vita e szakaszában már a fejezeteken belüli átcsoportosításokat kezdeményezõ módosító javaslatok megvitatására kerül majd sor.

Ismételt határozathozatal következik, mégpedig a fogyasztási adóról és a fogyasztási árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat tekintetében. Az elõterjesztést T/1503. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/1503/13., /28. és /36. számokon kapták kézhez képviselõtársaink.

Megadom a szót dr. Bokros Lajos pénzügyminiszter úrnak, a vitában elhangzottak megválaszolása érdekében.

(23.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage