Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Azt értettem. Van más is? (Senki sem jelentkezik.) Kérem Császárné Szilágyi Terézia gépét... (Derültség.) Szilágyiné Császár Terézia gépét bekapcsolni. További javításokat nem kísérlek meg.

A nem szavazatát figyelembe véve kimondom a határozatot: az Országgyûlés 218 igen szavazattal, 69 ellenszavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kívánja-e valamelyik frakció álláspontját megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen igény.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló 1994. évi CIV. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/1646. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Senkinek. Tisztelt Országgyûlés! Így a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló 1994. CIV. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 254 igen szavazattal, 40 ellenszavazattal szemben, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az igazságügyi szakértõi kamaráról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ határozathozatala. Az elõterjesztést T/1538. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mielõtt megadom a szót az igazságügyminiszter úrnak, megkérem képviselõtársaimat, hogy õrizzük meg a határozatképességet, mert az az érzésem, hogy hamarosan határozathozatalra kerül sor.

Megadom a szót Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak miniszteri válaszadásra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage