Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Most a módosító javaslatokról határoz a Ház a T/1538/14. számú ajánlás I. fejezete, illetõleg a T/1538/16. számú ajánlás 1. pontja szerint.

A T/1538/14. számú ajánlás 3. pontjában lévõ javaslatot elõterjesztõje visszavonta. A hivatkozott ajánlásrészek a kijelölt bizottság által támogatott, illetõleg benyújtott módosító javaslatokat tartalmazzák.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság T/1538/14. számú ajánlásának I. fejezetében az 1. és 2., valamint a 4-10-ig sorszámozott, illetõleg a T/1538/16. számú ajánlás 1. pontjában lévõ módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 285 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal szemben, tartózkodás nélkül az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a magyar állampolgárok külföldi állampolgárokkal történõ házasságkötésére vonatkozó jogszabályok módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1489. számon, az egységes javaslatot pedig T/1489/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a magyar állampolgárok külföldi állampolgárokkal történõ házasságkötésére vonatkozó jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Amint az eredmény a táblán megjelenik, taps.)

Az Országgyûlés egyhangúlag, 292 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem, kívánja-e valamelyik képviselõcsoport megindokolni szavazatát. Toller László? (Derültség, közbeszólások: Nem! - Általános zaj.) Nem. Surján László képviselõ úrnak megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage