Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönjük a Miklósok nevében is. (Általános zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a büntetés-végrehajtási szervezetrõl szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1376. számon, az egységes javaslatot pedig T/1376/43. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést - kérem közben a tábla beállítását... (Megtörténik.) -, hogy elfogadja-e a Ház a büntetés- végrehajtási szervezetrõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 277 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 15 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kívánja-e valamelyik képviselõcsoport a szavazatát megindokolni. (Nincs jelzés.) Nincs ilyen igény.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ határozathozatala. Az elõterjesztést T/1542. számon, a kijelölt önkormányzati bizottság ajánlását pedig T/1542/9. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A kijelölt bizottság a benyújtott módosító javaslatok egyikét sem támogatta, ezért a Házszabály 128. § (3) bekezdésének megfelelõen ezekrõl nem határozunk.

A vitában elhangzottakra Világosi Gábor belügyi államtitkár úr kíván válaszolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage