Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Az az egyetértés, amely ezzel a törvényjavaslattal kapcsolatban megfogalmazódott, abban is áll, hogy azon hét módosító indítvány közül, amelyek benyújtásra kerültek, a bizottság egyiket sem támogatta, ezért csak egy szavazás szükséges. Ugyanakkor azonban szeretnék kitérni két képviselõtársam hozzászólására: az egyik Salamon képviselõ úr, aki bár támogatta a törvényjavaslatot, ugyanakkor aggályait is megfogalmazta, mondván, hogy a végrehajtásra nem lát garanciát. Én az expozémban már kitértem arra, hogy felkértük a kerületi önkormányzatokat, adjanak tájékoztatást a várható elhelyezési igények számáról, és ennek a felmérésnek az eredményeképpen megállapítást nyert, hogy mintegy 1500-ra tehetõ azoknak a családoknak a száma, akiket a törvényjavaslat érint. Ezért ítéltük meg úgy az önkormányzatokkal egyetértésben - hangsúlyozottan -, hogy a rájuk háruló feladat a rendelkezésre álló idõ alatt teljesíthetõ.

Tímár György képviselõ úr felszólalására pedig annyit szeretnék reflektálni, hogy az elsõsorban nem a beterjesztett törvényjavaslat rendelkezéseire vonatkozott. Azzal kapcsolatban pedig szeretném megnyugtatni, hogy természetesen figyelemmel kísérjük az erre vonatkozó önkormányzati rendeletalkotást, és mint minden hasonló esetben, elõször az önkormányzat jegyzõjét keressük meg a törvénysértõ rendelkezések visszavonásának kezdeményezésére, és amennyiben ez sikertelen marad, akkor a közigazgatási hivatalokhoz fordulunk. Ezt tettük a hivatkozott rendelet felülvizsgálatáért az V. kerület rendeletével kapcsolatban is, melyet a közigazgatási hivatal az Alkotmánybíróságon megtámadott.

(0.10)

Tisztelt Ház! Az önkormányzati bizottság ajánlása és a képviselõcsoportok elõadóinak hozzászólásai, úgy ítélem, egyértelmûen mutatják, hogy képviselõtársaink összességében elfogadják a kormány által beterjesztett törvényjavaslat rendelkezéseit, és ezért kérem önöket, hogy szavazzák meg. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage