Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Határozathozatal következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 276 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 17 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Moraj.) Megadom a szót Bakai Zoltán képviselõ úrnak, a Magyar Szocialista Párt frakciójából. (Derültség. - Közbeszólások: Tévedés!) Tévedés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslat megtárgyalása.

A Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetõjének ajánlása alapján a Házszabály 23. §-a e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/1792. számon. A házbizottság a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottságba a dr. Boross Péter képviselõ úr lemondása folytán megüresedett helyre Tóth Istvánt jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 285 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Tóth Istvánt a bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)

Képviselõ úrnak munkájához sok sikert és eredeményes munkát kívánok az Országgyûlés és a magam nevében.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottságba dr. Boross Péter képviselõ úr alelnöki helyére dr. Kis Gyulát, a bizottság tagját jelöli a bizottság alelnökévé. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 281 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett dr. Kis Gyulát a bizottság alelnökévé megválasztotta. (Taps.)

Képviselõ úrnak e minõségében is sok sikert és eredményes munkát kívánok az Országgyûlés és a magam nevében.

Tisztelt Ház! A határozathozatal elsõ szakaszának végére értünk. Most a napirendi ajánlás szerint vitákkal folytatjuk munkánkat. A költségvetési bizottság ülésének megkezdésérõl jegyzõi bejelentésben tájékoztatjuk a bizottság tagjait.

A határozathozatal második szakaszára a költségvetési bizottság módosító javaslatainak benyújtását követõen kerülhet sor. Kérem tehát a frakciókat, hogy biztosítsák a határozatképesség megõrzését.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Állami Számvevõszék 1994. évi tevékenységérõl szóló jelentés, valamint az Állami Számvevõszék 1994. évi tevékenységérõl szóló országgyûlési határozati javaslat együttes általános vitája.

Az ülés vezetését átadom G. Nagyné Maczó Ágnes alelnök asszonynak. (Taps. - A képviselõk nagy számban hagyják el az üléstermet. - Rövid szünet.)

(Az elnöki széket G. Nagyné dr. Maczó Ágnes, az Országgyûlés alelnöke foglalja

el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage