Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR: Akkor a helyemre megyek!

(Most már saját helyérõl, hangosítással:) Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Megmondom õszintén, rendkívül tisztelem az elnök úr türelmét, végtelen nyugalmát és megértését. Azt hiszem, ez történelmi méretû. Tudniillik itt mi most olyasmirõl vitatkozunk, amirõl azt sem tudjuk, hogy micsoda. A kormány beterjesztett egy törvényjavaslatot - ez eddig rendben van. Én idáig azt hittem, hogy errõl folyik a vita. Most kiderült, hogy a vita nem errõl a törvényjavaslatról folyik, hanem arról, a két kormánykoalíciós párt részérõl valamikor majd január 15-ig - mondjuk - létrehozandó akármirõl, amit akkor majd nekünk meg fognak küldeni. De akkor kérdem: miért ülünk mi most itt, mirõl beszélünk, ha az a törvényjavaslat, amirõl nekünk majd dönteni kell, január 15-én fog elõállni, mert a két kormánypárt a közös cilinderbõl akkor fogja elõvarázsolni a két nyulat. Ez az egyik dolog.

A másik: sokat hallottunk itt arról, hogy ennek a törvényjavaslatnak nem tudom, mióta folyik az elõkészítése. Elnézést a hasonlatért, nagyon triviális lesz - a hölgyektõl külön elnézést kérek -, de nem tudom másként megfogalmazni: kilenc hónap alatt születhet egy értelmes gyerek, meg születhet egy hülye gyerek. Az, hogy kilenc hónapig hordozták, nem jelenti azt, hogy abból egy értelmes valami lesz.

Nem tudom, hogy ezt a törvényt hány hónapig hordozták - szerintem túlhordták... (Derültség.)... -, de az biztos, hogy amit ebbõl itt látunk, az nem egy értelmes dolog. Hogy most még tovább várjunk, hogy jövõ év január 15- éig valamit újra elõ fognak varázsolni - ez az európai parlamentarizmus megszégyenítése! Ezt meg kell mondanom. Ez nem parlamentarizmus, hanem annak a karikatúrája!

Köszönöm. (Taps az FKGP-frakció padsoraiban.)

ElNÖK: Kétperces hozzászólásra megadom a szót Kalmár Péter képviselõ úrnak, Szocialista Párt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage