Kalmár Péter Tartalom Elõzõ Következõ

KALMÁR PÉTER (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Csupán egy megjegyzés erejéig - köszönöm a szót. Balsay képviselõ úr említette a nevemet.

Tényszerûen szeretném leszögezni, hogy kétperces hozzászólásomban semmi egyebet nem tettem, mint a hatályos önkormányzati törvénybõl szó szerint idéztem azzal a céllal, hogy a megyei területfejlesztési tanácsok szerepkörével kapcsolatos félreértést Torgyán képviselõ úr számára tisztázzam.

Nem beszéltem a területfejlesztési tanácsok összetételérõl és mûködési módjáról, de ha már errõl van szó, akkor el kell mondanom, hogy személyesen osztom abbéli véleményét, hogy a megyei jogú város és a megye kapcsolatrendszere a hatályos magyar jogban meglehetõsen felemásan szabályozott. De ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj az, hogy ez az együttmûködés az ország legtöbb megyéjében nagyon döcög, és nehezen halad elõre.

De úgy gondolom, nem a területfejlesztési törvény az, amely ezt helyreigazíthatja, noha meg vagyok róla gyõzõdve, hogy a területfejlesztési tanácsok mûködésében - melyben a törvény szerencsére a szervezeti és mûködési módbeli legfontosabb kérdések rendezését magukra a tanácsokra bízza - lehet majd valamilyen elõremutató gyakorlatot kialakítani, és a megye és a megyei jogú város megfelelõ együttmûködését biztosítani.

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage