Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 149 igen szavazattal, 98 ellenszavazattal, 67 tartózkodással az elõterjesztést nem tárgyalja kivételes eljárásban.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslat megtárgyalása. Az MSZP frakcióvezetõjének ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/1865. számon. A házbizottság az alkotmányügyi bizottságba dr. Haller Zoltán képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre Kósáné dr. Kovács Magdát jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 324 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett Kósáné dr. Kovács Magdát az alkotmányügyi bizottság tagjává megválasztotta.

Gratulálok! (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

A házbizottság az európai integrációs ügyek bizottságába Simon Imre képviselõ úr korábban megüresedett helyére Füle Istvánt jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 326 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Füle Istvánt az európai integrációs ügyek bizottságának tagjává megválasztotta. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy képviselõtársainknak új megbízatásukhoz sok sikert és eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében egyaránt.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik az egyes törvényeknek a Munkaerõpiaci Alap létrehozásával kapcsolatos módosításáról szóló törvényjavaslat, továbbá a Munkaerõpiaci Alap önkormányzati jellegû irányításáról szóló törvényi szabályozást kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/1679. és H/1683. számokon, a bizottságok együttes ajánlásait T/1679/31. és 40., továbbá H/1683/9. számokon kapták kézhez. Megadom a szót Kiss Péter úrnak, a Munkaügyi Minisztérium miniszterének, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra. Kérem, hogy a két elõterjesztés zárszavát összevontan ismertesse.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage