Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Elõször a törvényjavaslathoz beérkezett módosító javaslatokról határozunk. Elöljáróban ismertetem azoknak a módosító javaslatoknak a körét, amelyekrõl nem határoz az Országgyûlés. A 9., 13., 35., 38., 43., 44., 46., 48., 50., 51., 52., 55., 56. és a kiegészítõ ajánlás 12. számú pontjában levõ javaslatokat elõterjesztõje visszavonta.

Az 1., 2., 3., 4., 5., 8., 10., 11., 23., 24., 25., 26., 27., a kiegészítõ ajánlás 1., 3., 4., 5. és 9. számú pontjaiban levõ javaslatok nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást.

Az ajánlás 6., 7., 12., 16., 18., 20., 22., 30., 39., 41., 42., 47., 49. és a kiegészítõ ajánlás 2., 6., 7., 11. és 13/1. számú pontjaiban levõ javaslatokat teszem fel szavazásra. Ezeket az elõterjesztõ támogatja. Tájékoztatom önöket, hogy elfogadásuk kizárja a 19. számú pont és a kiegészítõ ajánlás 8. és 13. számú pontjainak elfogadását.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 272 igen szavazattal, 19 ellenében, 29 tartózkodás mellett elfogadta.

Az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk. Az ajánlás 14. számú pontjában Mádi László a törvényjavaslat 5. §-ának elhagyását kezdeményezi. A 15. pontban Surján László ennek módosítására tesz javaslatot.

Az alaprendelkezés a fiatal munkanélküliek foglalkoztatási támogatásáról szóló szabályokat tartalmazza. Mádi László úr javaslatát teszem fel szavazásra a 14. számú pont szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 238 nem szavazattal, 30 tartózkodással nem fogadta el.

Most Surján László úr javaslatát teszem fel szavazásra a 15. számú pont szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 65 igen szavazattal, 229 ellenszavazattal, 29 tartózkodással nem fogadta el.

A 17. számú pontban Sümeghy Csaba úr a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 39. § (3) bekezdés b) pontjának elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezés az elkülönített alaprészek felsorolásának egyik eleme.

(18.30)

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javasalatot 68 igen szavazattal, 234 nem szavazattal, 22 tartózkodással nem fogadta el.

A 21. számú pontban Sümeghy Csaba úr a törvényjavaslat 9. §-ában a törvény 39/a § (1) bekezdés b) pontjának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés azt tartalmazza, hogy a munkaügyi miniszter dönt az egyes alaprészeken belül a központi pénzeszközök felhasználásáról.

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 241 ellenszavazattal, 23 tartózkodással nem fogadta el.

A 28. számú pontban Sümeghy Csaba úr a törvényjavaslat 10. §-ában a törvény 39/b § (2) bekezdés a) pontjának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés szerint a Munkaerõpiaci Alap záróállománya az eredeti kiadási elõirányzat forrásául elszámolható a költségvetési törvényben meghatározott bármelyik bevételi elõirányzat elmaradása esetén.

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 242 nem szavazattal, 22 tartózkodással nem fogadta el.

A 29. számú pontban Sümeghy Csaba úr a törvényjavaslat 10. §-ában a törvény 39/b § (3) bekezdése elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezés a szolidaritási alaprész elõirányzatának módosításáról rendelkezik.

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javslatot 69 igen szavazattal, 241 ellenszavazattal, 19 tartózkodással nem fogadta el.

A 31. számú ponthoz tartalmában kapcsolódik a 33. számú pont, míg a 32. ponthoz a 34. E két-két javaslat alternatív tartalmú a törvényjavaslat 12. §- ában a törvény 40. § (1), (2) bekezdései megváltoztatását illetõen. Mindkét indítvány a munkaadó által fizetett munkaadói járulék mértékérõl és megfizetésének szabályairól rendelkezik.

Elõször Sümeghy Csaba úr javaslatát teszem fel szavazásra a 31. és 33. pontok szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 242 nem szavazattal, 23 tartózkodással nem fogadta el.

Most Mádi László úr javaslatát teszem fel szavazásra a 32. és 34. számú pontok szerint.

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 73 igen szavazattal, 236 nem szavazattal, 24 tartózkodással nem fogadta el.

A 36. pontban Sümeghy Csaba úr a törvényjavaslat 13. §-ában a törvény 41. § módosításával a munkavállalói járulék 1,7 százalékra való csökkentését kezdeményezi.

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 69 igen szavazattal, 240 ellenszavazattal, 25 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 37. és a kiegészítõ ajánlás 10. számú pontja két változatot tartalmaz a törvényjavaslat 17. §-ában a törvény 43. § (2) bekezdésének kiegészítésére. Ezekben Hajdú László azt kezdeményezi, hogy a központi pénzügyi keret felhasználható legyen foglalkoztatást javító környezetvédelmi, természetvédelmi és településfejlesztési feladatok ellátására. (Hajdú László nemet int.)

Hajdú László úr jelzi, hogy javaslatát visszavonta.

Kérdezem: mind a kettõt? (Hajdú László: Mind a kettõt.) Igen, mind a két javaslatot visszavonta, ezért továbbhaladunk.

Az ajánlás 40. számú pontjában Sümeghy Csaba úr a törvényjavaslat 21. § (2) bekezdésében a törvény 56. § (3) bekezdése módosítását javasolja. Ebben azt kezdeményezi, hogy a befizetett rendbírság teljes egészében a Munkaerõpiaci Alap foglalkoztatási alaprészét növelje. A foglalkoztatási bizottság támogatja, a költségvetési nem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)û

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 110 igen szavazattal, 193 nem szavazattal, 36 tartózkodással nem fogadta el.

A 45. számú pontban Tokár István és Körösfõi László urak a törvényjavaslat 26. §-ában a törvény Szakképzési Alapról szóló 6. § (1) bekezdése kiegészítését indítványozza. Eszerint: a szakképzési alaprész felhasználásával kapcsolatos országos döntés-elõkészítési feladatokat a szakképzési tanács látja el.

Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 226 ellenében, 63 tartózkodással nem fogadta el.

Az 53. és 54. számú pontok alternatív megoldást kínálnak a törvényjavaslat 26. §-ában a Szakképzési Alapról szóló törvény 6. § (4) bekezdése b) pontjának kiegészítésére. Mindkét javaslat a szakképzési alaprészbõl adható támogatás odaítélését szabályozó rendelkezést kívánja módosítani.

Elõször Tokár István és Körösfõi László urak javaslatát teszem fel szavazásra az 53. számú pont szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 248 nem szavazattal, 75 tartózkodással nem fogadta el.

Most Juhász Pál úr javaslatát teszem fel szavazásra az 54. számú pont szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 249 ellenében, 77 tartózkodással nem fogadta el.

Az 57. és 58. számú pontban Mádi László úr a 30. § (3) és (8) bekezdés elhagyását javasolja. Ezek a javaslatok hatályon kívül helyezõ rendelkezést és annak kapcsán szükséges intézkedést tartalmaznak. (Mádi László: Visszavonom.)

Képviselõ úr jelezte, hogy visszavonja, (Szórványos taps.) ezért, tisztelt Országgyûlés, jelzem, határozathozatalunk végére értünk.

(18.40)

Kérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki nem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan csütörtöki ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a Munkaerõpiaci Alap önkormányzati jellegû irányításáról szóló törvényi szabályozást kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Emlékeztetem önöket, hogy a miniszter úr összevontan ismertette zárszavát a törvényjavaslat határozathozatala elõtt.

Az ajánlás 2., 5., 6., 7. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást.

Az ajánlás 1. pontját az elõterjesztõ támogatja. Elõször tehát errõl határoz az Országgyûlés. Ebben Sepsey Tamás úr azt kezdeményezi, hogy a kormány-elõterjesztés törvényjavaslat szintû legyen. A foglalkoztatási bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 294 igen szavazattal, 35 nem szavazattal, 6 tartózkodással elfogadta.

A 3. és 4. pontok egymás mellett is elfogadható megoldásokat tartalmaznak az országgyûlési határozati javaslat szövegére. Sümeghy Csaba úr a kormány számára egy hónappal rövidebb határidõt jelöl meg. Füle István úr pedig azt javasolja, hogy az önkormányzati irányítás területi szervezeteiben a települési önkormányzatok is részt vehessenek.

Elõször Sümeghy Csaba úr javaslatát teszem fel szavazásra a 3. pont szerint. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 237 nem szavazattal, 26 tartózkodással nem fogadta el.

Most Füle István úr javaslatát teszem fel szavazásra a 4. pont szerint. A foglalkoztatási... (Dr. Füle István: Visszavonom.) Képviselõ úr jelezte, hogy javaslatát visszavonja.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra szintén a csütörtöki ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a családi pótlékról és a családok támogatásáról szóló 1990. évi XXV. törvény módosításáról, valamint a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló 1995. évi XLVIII. számú törvény egyes rendelkezéseinek hatályba léptetésérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása.

Az elõterjesztést T/1605. számon, az egységes javaslatokat pedig T/1605/14. számon kapták kézhez.

A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság és az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/1605/17. számon.

Kérdezem dr. Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánja-e a bizottság ajánlását szóban kiegészíteni. (Dr. Hack Péter tagadólag int.) Jelezte elnök úr, hogy nem kívánja.

A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Kérdezem önöket, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom.

A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/1605/17. számú ajánlás 1. és 2. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen szavazattal, 17 ellenszavazattal, 38 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. A Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportja a Házszabály 61. § (1) bekezdése alapján a zárószavazásra név szerinti szavazást kért. A név szerinti szavazás a szokásos sorrendben történik. A jegyzõ ábécésorrendben felolvassa a képviselõk névsorát. Tisztelettel kérem önöket, hogy szavazataikat felállva, hangosan közöljék, és lehetõség szerint csendben tartózkodjanak a teremben, hogy halljuk a szavazatokat.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a családi pótlékról és a családok támogatásáról szóló 1990. évi XXV. számú törvény módosításáról, valamint a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló 1995. évi XLVIII. törvény egyes rendelkezéseinek hatályba léptetésérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint.

Alföldi Albert: igen.

Annus József: igen.

Antalóczy Attila nincs jelen.

Aszódi Ilona Katalin: igen.

Dr. Avarkeszi Dezsõ: igen.

Dr. Ábrahám Tibor: igen.

Dr. Áder János: nem.

Dr. Baja Ferenc nincs jelen.

Bajor Tibor: igen.

Dr. Bakai Zoltán: igen.

Baky György: igen.

Bakonyi Tibor: igen.

Dr. Bálint György: igen.

Balsay István (Fidesz): nem.

Dr. Balsai István (MDF): nem.

Bányász Jánosné dr.: igen.

Baranyai Lõrinc: igen.

Dr. Baráth Etele: igen.

Baráth Magdolna: igen.

Barkóczy Gellért: nem.

Barsiné Pataky Etelka: nem.

Bársony András nincs jelen.

Bauer Tamás: igen.

Dr. Bedõ Tibor: igen.

Dr. Békesi László: igen.

Béki Gabriella: igen.

Benedek Mihály: igen.

Dr. Benkõ András: igen.

Dr. Bernáth Varga Balázs: nem.

Berregi István: nem.

Dr. Bihari Mihály nincs jelen.

Birta Sándor: igen.

Bleyer Jenõ: igen.

Dr. Bogár László: nem.

Bogárdi Zoltán nincs jelen.

Boldvai László nincs jelen.

Boros László: igen.

Dr. Boross Péter: nem.

Botka László: igen.

Bretter Zoltán: igen.

Dr. Brúszel László: igen.

Büky Dorottya: igen.

Burány Sándor: igen.

Buzás Sándor: igen.

Dr. Csákabonyi Balázs: igen.

Dr. Csapody Miklós: nem.

Dr. Csehák Judit: igen.

Csépe Béla: nem.

Csernus Ferenc: igen.

Csige József: igen.

Csiha András: igen.

Dr. Csiha Judit: igen.

Dr. Csikai Zsolt: igen.

Csintalan Sándor nincs jelen.

Csizmár Gábor: igen.

(18.50)

Dr. Csizmadia László: igen.

Csomós László: igen.

Csóti György: nem.

Czellár István: igen.

Czoma Kálmán: nem.

Dr. Danis György: igen.

Dr. Daróczy Zoltán: igen.

Dr. Dávid Ibolya: nem.

Demeter Ervin: nem.

Deutsch Tamás: nem.

Dióssy László: igen.

Dr. Dobos Krisztina: nem.

Dögei Imre: nem.

Donáth László: igen.

Dr. Dornbach Alajos: igen.

Ecsõdi László: igen.

Dr. Egerszegi László: igen.

Dr. Eörsi Mátyás: igen.

Érsek Zsolt: igen.

Dr. Faragó Péter nincs jelen.

Dr. Farkas Gabriella nincs jelen.

Farkas Imre: igen.

Fedor Vilmos: igen.

Fekete György: nem.

Ferenczy Sándor: igen.

Filló Pál nincs jelen.

Dr. Fodor Gábor: igen.

Fodor Sándor: igen.

Földesi Zoltán: igen.

Francz Rezsõ: igen.

Fritz Péter: igen.

Dr. Füle István: igen.

Dr. Für Lajos: nem.

Dr. Füzessy Tibor: nem.

G. Nagyné dr. Maczó Ágnes nem szavaz.

Gaál Gyula nincs jelen.

Dr. Gál Zoltán: igen.

Dr. Garay István: igen.

Dr. Gáspár Miklós: nem.

Gazdag János: igen.

Dr. Géczi József Alajos: igen.

Gellért Kis Gábor: igen.

Dr. Gerócs József: nem.

Dr. Giczy György Antal: nem.

Glattfelder Béla: nem.

Godó Lajos: igen.

Dr. Gombos András: igen.

Göndör István: igen.

Dr. Götzinger István: igen.

Gráf József: igen.

Gulyás József: igen.

Gyárfás Ildikó: igen.

Gyimóthy Géza: nem.

Gyõr Sándor: igen.

Dr. Gyõriványi Sándor: nem.

Dr. Gyuricza Béla: nem.

Dr. Hack Péter: igen.

Hága Antónia: igen.

Hajdú László: igen.

Hajdú János: igen.

Hajdú Zoltán: igen.

Halasi Imre: igen.

Halda Aliz: igen.

Dr. Haller Zoltán: igen.

Dr. Hankó Faragó Miklós: igen.

Dr. Hasznos Miklós: nem.

Dr. Hatvani Zoltán: igen.

Dr. Házas József: igen.

Hegyi Gyula: igen.

Herbály Imre: igen.

Herbert Ferenc: igen.

Hidasi Rezsõ: igen.

Hiesz György nincs jelen.

Hodosán Róza: igen.

Dr. Hoffmann Attila: igen.

Dr. Homoki János: nem.

Horn Gyula: igen.

Horn Gábor: igen.

Horváth Zoltán: igen.

Horváth Vilmos: igen.

Dr. Isépy Tamás: nem.

István József: nem.

Ivanics István nincs jelen.

Ivancsik Imre nincs jelen.

Iványi Tamás: igen.

Izsó Mihály: nem.

Jakab Róbertné: igen.

Dr. Jánosi György: igen.

Jauernik István: igen.

Dr. Jeszenszky Géza: nem.

Juhász Pál: igen.

Dr. Juhászné Lévai Katalin: igen.

Juhász Gábor nincs jelen.

Juhász Ferenc: igen.

Dr. Kádár Béla: nem.

Kalmár Péter: igen.

Kapronczi Mihály: nem.

Karakas János nincs jelen.

Dr. Karl Imre: igen.

Dr. Kasuba János nincs jelen.

Kaszás Tibor: igen.

Dr. Katona Béla: igen.

Dr. Katona Tamás: nem.

Dr. Kávássy Sándor: nem.

Dr. K. Csontos Miklós: nem.

Dr. Kelemen András: nem.

Keleti György nincs jelen.

Keller László: igen.

Dr. Keresztes Sándor: nem.

Dr. Kertész Zoltán: igen.

Kertész István: igen.

Dr. Kis Gyula József: nem.

Dr. Kis Zoltán: igen.

Dr. Kiss József: igen.

Dr. Kiss Róbert: igen.

Kiss Péter: igen.

Kiss Gábor: igen.

Kocsi László: igen.

Dr. Kökény Mihály: igen.

Dr. Koleszár Lajos: igen.

Koltay Zsoltné: igen.

Koltai Imre: igen.

Koltai Tamás: igen.

Komáromi István: igen.

Dr. Kónya Imre: nem.

Dr. Kónya Imréné dr. Kutrucz Katalin: nem.

Kónya Lajos: igen.

Korinthus Katalin: igen.

Korózs Lajos: igen.

Körösfõi László: igen.

Dr. Kóródi Mária: igen.

Kósa Lajos: nem.

Kósa Ferenc: igen.

Kósáné dr. Kovács Magda: igen.

Koscsó Lajos: igen.

Kõszeg Ferenc: igen.

Dr. Kovács Kálmán: nem.

Kovács László: igen.

Dr. Kovács Pál: nem.

Kovács Tibor: igen.

Dr. Kövér László: nem.

Kristyánné Aknai Erzsébet: igen.

Dr. Kristóf István: igen.

Kücsön Sándor: igen.

Dr. Kulin Ferenc: nem.

Kuncze Gábor: igen.

Lajtai István: igen.

Lakatos András: igen.

Dr. Lakos László: igen.

Dr. Lamperth Mónika: igen.

Lányi Zsolt: nem.

Dr. Latorcai János: nem.

Dr. Leitner Gábor nincs jelen.

Lendvai Ildikó: igen.

Lezsák Sándor: nem.

Lippai Lajos nincs jelen.

Dr. Lotz Károly: igen.

Dr. Lövey László Gábor: igen.

Dr. Lusztig Péter: igen.

Mádai Péter: igen.

Mádi László: nem.

Dr. Magyar Bálint: igen.

Márfai Péter: igen.

Máté László: igen.

Matuska Sándor: igen.

Dr. Matyi László: igen.

Mayer Antal: igen.

Mécs Imre nincs jelen.

Dr. Medgyasszay László: nem.

Dr. Mészáros Gyula: nem.

Dr. Mészáros István: igen.

Mészáros Béla: igen.

Mezõ István: igen.

Miakich Gábor: igen.

Miklós László: igen.

Dr. Molnár Péter: igen.

Molnár Gyula nincs jelen.

Molnár János igen.

Dr. Monostori Endre: igen.

Morvai Ferenc nincs jelen.

(19.00)

Dr. Mustó István: igen.

Dr. Nacsa János: igen.

Dr. Nádori László: igen.

Dr. Nagy Frigyes: igen.

Nagy Jenõ: igen.

Dr. Nagy Sándor (Borsod megye területi lista): igen.

Nagy Sándor (Szabolcs megye 4. választókörzet): igen.

Nagyiványi Zoltán: igen.

Nahimi Péter: nem.

Dr. Nemcsók János: igen.

Nemes Miklós: nem.

Németh Zsolt: nem.

Nikolits István: igen.

Nyers Rezsõ: igen.

Olasz János: igen.

Dr. Orbán Viktor: nem.

Dr. Orosz Sándor: igen.

Dr. Orosz István: igen.

Pál László: igen.

Pál Béla: igen.

Dr. Pálfi Dénes: nem.

Pallag László: nem.

Dr. Pálos Miklós: nem.

Pancza István: nem.

Pápai Mihály: nem.

Papp Pál: igen.

Dr. Páris András: igen.

Paszternák László: igen.

Pásztohy András: igen.

Páva Zoltán: igen.

Pécsi Ildikó nincs jelen.

Dr. Petõ Iván: igen.

Póda Jenõ: nem.

Pokorni Zoltán: nem.

Pozsgai Balázs: igen.

Puch László nincs jelen.

Dr. Puha Sándor: igen.

Dr. Pusztai Erzsébet: nem.

Pusztai Csaba: igen.

Dr. Rab Károly: nem.

Rácskay Jenõ: igen.

Rajk László nincs jelen.

Dr. Rapcsák András: nem.

Dr. Raskó György: nem.

Rimóczy József Imre: igen.

Rockenbauer Zoltán nincs jelen.

Dr. Rott Nándor: nem.

Dr. Rozgonyi József: igen.

Rózsa Edit nincs jelen.

Dr. Rubovszky György: nem.

Rusznák Miklós: nem.

Dr. Salamon László: nem.

Dr. Samu János: igen.

Sándorffy Ottó: nem.

Dr. Sarkadiné dr. Lukovics Éva: igen.

Sasvári Szilárd: nem.

Dr. Schamschula György: nem.

Schalkhammer Antal nincs jelen.

Dr. Schiffer János: igen.

Dr. Schwarcz Tibor: igen.

Sebõk János: igen.

Selmeczi Gabriella: nem.

Dr. Semjén Zsolt nincs jelen.

Dr. Sepsey Tamás Benedek nincs jelen.

Dr. Serfõzõ András: igen.

Dr. Simon Imre: igen.

Simon József: igen.

Dr. Sirály Péter: igen.

Dr. Solymosi József: igen.

Soós Gyõzõ: igen.

Soós Károly Attila: igen.

Dr. Suchman Tamás nincs jelen.

Dr. Sümeghy Csaba: nem.

Dr. Surján László nincs jelen.

Dr. Szabó Iván: nem.

Dr. Szabó Tamás: nem.

Dr. Szabad György: nem.

Dr. Szabó Zoltán: igen.

Dr. Szabó Lajos Mátyás: igen.

Szabó György nincs jelen.

Szabados Tamás: igen.

Szabó Sándorné: igen.

Szabó Rudolfné dr.: igen.

Dr. Szabó Imre: igen.

Szabó Lajos nincs jelen.

Szabó Katalin: igen.

Szabó Miklós: igen.

Dr. Szájer József: nem.

Dr. Szakál Ferenc nincs jelen.

Szalay Gábor: igen.

Dr. Szántó Mihály: igen.

Szász Domokos: igen.

Dr. Szekeres Imre: igen.

Szentkuti Károly: igen.

Dr. Szent-Iványi István: igen.

Dr. Szigethy István: igen.

Dr. Szigeti György: igen.

Dr. Szilágyiné Császár Terézia: nem.

Szili Sándor nincs jelen.

Dr. Szili Katalin: igen.

Szilágyi Péter: igen.

Szõdi Imre: igen.

Dr. Szolnoki Andrea: igen.

Szöllõsi Istvánné nincs jelen.

Dr. Szûrös Mátyás tartózkodik.

Dr. Tabajdi Csaba nincs jelen.

Dr. Takács Péter: nem.

Dr. Takács Imre: igen.

Tamássy István: igen.

Tardos Márton nincs jelen.

Tímár Istvánné: igen.

Dr. Tímár György: nem.

Tirts Tamás: nem.

Dr. Tokaji Ferenc: igen.

Tokár István: igen.

Dr. Tölgyessy Péter: igen.

Dr. Toller László: igen.

Tompa Sándor: igen.

Dr. Torgyán József: nem.

Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária: nem.

Dr. Tóth Tihamér: nem.

Tóth Károly: igen.

Tóth Sándor: igen.

Tóth Pál: igen.

Tóth István: nem.

Tóth András (Komárom megye, 2. választókörzet): igen.

Tóth András (országos lista): igen.

Dr. Trombitás Zoltán: nem.

Tulok András: igen.

Ungár Klára: igen.

Urbán Árpád: igen.

Vadász István: igen.

Vancsik Zoltán: igen.

Vankó Magdolna: igen.

Dr. Varga István: nem.

Dr. Varga László: nem.

Vargáné Kerékgyártó Ildikó: igen.

Varga József: igen.

Varga Lajos: igen.

Varga Mihály: nem.

Dr. Várnai László: igen.

Dr. Vastagh Pál: igen.

Veér Miklós: igen.

Dr. Veres János: igen.

Dr. Világosi Gábor: igen.

Vitányi Iván: igen.

Wachsler Tamás: nem.

Dr. Wekler Ferenc: igen.

Zatykó János: igen.

Zsigmond Attila: nem.

Zwack Péter nincs jelen.

(A jegyzõi székeket dr. Trombitás Zoltán és Kiss Róbert foglalja el.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage