Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr.

Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Zaj. - Több képviselõ jelzi, hogy nem mûködik a gépe.) Türelmüket kérem! Most, kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Több képviselõ ismét jelzi, hogy gépe nem mûködik.) Kérném Csintalan Sándor gépét bekapcsolni, és kérdezem, hogy igennel szavazott-e, képviselõ úr. (Igen.) Igen.

Akkor Csintalan Sándor képviselõ úr szavazatával 243 igen és Medgyasszay László nem szavazatával 45 nem, 2 tartózkodás mellett az Országgyûlés az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja. Kérdezem, kinek nem mûködik még a gépe? (Többen jelentkeznek.) Kérném Zwack úr és Barsiné Pataky Etelka gépét bekapcsolni. Folytathatjuk munkánkat.

Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásbavételhez is a jelen levõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 285 igen szavazattal, 12 ellenében, 2 tartózkodással a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a szociális bizottságot.

A kormány kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát, T/1987. számon. Kérdezem Akar László államtitkár urat, hogy kívánja-e a kivételes eljárást indokolni? (Akar László nemet int.) Nem.

Felhívom az önök figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen levõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 253 igen szavazattal, 37 ellenében, 13 tartózkodás mellett az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásbavételhez a jelen levõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 286 igen szavazattal, 14 ellenében, 1 tartózkodás mellett a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a költségvetési bizottságot.

Most soron következik a szövetkezetekrõl szóló 1992. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat vitájának lezárását követõ elõterjesztõi zárszó. Az elõterjesztést T/669. számon kapták kézhez. A módosító javaslatokról történõ szavazásra - a kiadott napirendi ajánlástól eltérõen, figyelemmel a minisztériumok közötti további egyeztetés szükségességére - csak jövõ heti ülésünkön kerülhet sor.

Most megadom a szót Tokár István úrnak, aki az elõterjesztõk részérõl kíván válaszolni a vitában elhangzottakra.

(17.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage