Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem, hogy a többi képviselõcsoport kívánja-e szavazatát indokolni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. Az MSZP frakcióvezetõjének ajánlása alapján, a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatokat terjesztett elõ, H/2042. számon.

A házbizottság az oktatási bizottságba, Kis Péter korábban megüresedett bizottsági tagsági helyére a bizottság tagjává - s egyben dr. Orosz István helyett a bizottság elnökévé - dr. Jánosi Györgyöt jelöli. A házbizottság egyidejûleg Kis Péter korábban megüresedett bizottsági alelnöki helyére dr. Orosz Istvánt jelöli a bizottság alelnökévé. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 261 szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a személyi javaslatot elfogadta. (Taps.) Engedjék meg, hogy megbízatásukhoz sok sikert és jó munkát kívánjak én is.

A házbizottság, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõjének ajánlása alapján, H/2052. számon benyújtott határozati javaslatában a számvevõszéki bizottságba 1996. március 1-jei hatállyal Csépe Béla helyett dr. Pálfi Dénest jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor taps.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a személyi javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy minden új tisztségre megválasztott képviselõnek megbízatásához sok sikert, eredményes munkát kívánjak mind az Országgyûlés, mind a magam nevében.

Tájékoztatom önöket, hogy a személyi döntéseket a Magyar Közlönyben, egy országgyûlési határozatban tesszük közzé.

Most soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása... (Több képviselõ távozni készül az ülésterembõl.) - néhány perc technikai szünet után. (Zaj, számos képviselõ hagyja el az üléstermet. - Rövid szünet után az elnök csenget.)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk munkánkat. Kérném, hogy akik nem kívánnak a munkában részt venni, az ülésterembõl minél gyorsabban távozzanak. Közben felkérem dr. Pusztai Erzsébet képviselõ asszonyt, hogy készüljön a felszólaláshoz.

Tehát a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk. Az elõterjesztést T/1680. számon, az Állami Számvevõszék kapcsolódó véleményét T/1680/1. számon kapták kézhez. A bizottságok ajánlásait T/1680/6-8. számon nyújtották be.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõknek adom meg a szót, a következõ sorrendben: Pusztai Erzsébet, Magyar Demokrata Fórum; Torgyán József, Független Kisgazdapárt; Rott Nándor, Független Kisgazdapárt.

Elsõként tehát megadom a szót Pusztai Erzsébet képviselõ asszonynak, a Magyar Demokrata Fórum képviseletében.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage